Alertă în campania de vaccinare anti-COVID: O doctoriţă din Vâlcea a paralizat după rapel! Ultimele informaţii despre starea medicului

de Georgiana Adam    |    04 Feb 2021   •   15:13
Alertă în campania de vaccinare anti-COVID: O doctoriţă din Vâlcea a paralizat după rapel! Ultimele informaţii despre starea medicului Pixabay

Caz bizar înregistrat de un medic din ţară, după cea de-a doua doză de vaccin împotriva coronavirusului. Este vorba despre un medic ORL din Vâlcea care, după rapelul la vaccinul COVID, ar fi avut reacţii îngrijorătoare, potrivit arenavalceana.ro.

UPDATE 15.10 - În prezent, starea doctoriței din Vâlcea, în vârstă de 32 de ani, este bună.

Ministerul Sănătății a fost informat, joi, de reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre o reacție adversă rară, respectiv paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

Reacţia Ministerului Sănătăţii

"În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice", spun reprezentanții MS.

Potrivit MS, reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri.

Medicului vaccinat contra COVID i s-a făcut rău la 90 de minute după imunizarea cu cea de-a doua doză de ser. 

Femeia nu avea alte boli

Femeia a mers la spital, unde a rămas timp de două zile sub supravegherea colegilor ei medici, iar când s-a aflat în parametri normali a fost externată.

Acasă, în timpul nopţii, i-au revenit stările de rău. Doctoriţa a revenit la spital şi apoi a plecat la Bucureşti, la solicitarea ei, unde a rămas şi internată. 

La Vâlcea, medicului i s-au făcut două RMN-uri şi puncţie şi nu s-a evidenţiat nimic, în sensul că nu erau probleme neurologice care să îi fi provocat aceste simptome. 

Centrul de vaccinare a raportat-o ca persoană cu reacţii adverse. Femeia, medic ORL, nu suferea de alte afecţiuni sau alergii.

----------------------

Ştirea iniţială 11.03

Mai exact, surse din Spitalul Judeţean de Urgenţă susţin că medicul ORL ar fi suferit o paralizie facială temporară după rapel şi ar fi rămas inconştientă.

Femeia şi-a revenit însă repede şi ar fi mers la o unitate sanitară dintr-un centru privat, pentru investigaţii suplimentare.

Doctoriţa este tânără, şi-a revenit repede şi nu suferă de alte boli.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close