Antena 3 CNN Actualitate Primul medicament creat în întregime de inteligenţa artificială a fost testat pe oameni. Medicul Tudor Ciuhodaru: "Este un pas uriaș pentru dezvoltare"

Primul medicament creat în întregime de inteligenţa artificială a fost testat pe oameni. Medicul Tudor Ciuhodaru: "Este un pas uriaș pentru dezvoltare"

Primul medicament creat în întregime de inteligența artificială a început să fie testat pe oameni. Premiera are loc în China, iar medicamentul ar urma să fie folosit pentru tratarea așa-numitei fibroze pulmonare idiopatice.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iul 2023   •   17:02

Primul medicament creat exclusiv de inteligența artificială a intrat în faza de testare pe subiecți umani, în China.

O companie din Hong Kong a început testarea pe subiecții umani a primului medicament creat vreodată exclusiv de inteligența artificială.

Insilico Medicine, un startup de biotehnologie din Hong Kong, a creat primul medicament la a cărui cercetare a fost folosită doar inteligența artificială.

Medicamentul este numit INS018_055 și este folosit pentru tratarea fibrozei pulmonare idiopatice, o formă de boală pulmonară cronică.

Citește și: Noi detalii în cazul copiilor intoxicaţi cu medicamente din Călărăşi | Procurorii au deschis dosar penal

"Este la fel ca primul pas pe lună. Există resurse nebănuite în a găsi tratamente, mai ales pentru afecțiuni care, până acum, nu au avut leac.

Faptul că este o soluție pentru o boală cronică ce evoluează adesea letal, arată o mare speranță.

Așa cum inteligența artificială a învățat să facă un medicament bun pentru oameni, s-ar putea să mai descopere noi medicamente care ar putea fi folosite pentru binele sau mai puțin binele a întregii omeniri.

Este un pas uriaș pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea unor noi medicamente. Sper să se găsească și alte soluții pentru ceea ce ne dorim cu toții.

Medicamente pentru foarte multe boli care deocamdată nu au o soluție terapeutică", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close