Antena 3 CNN Actualitate Medicamentul împotriva artritei care ar putea trata cazurile grave de COVID-19

Medicamentul împotriva artritei care ar putea trata cazurile grave de COVID-19

Autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor a declarat luni că evaluează o cerere de utilizare a medicamentului pentru artrită, Kineret, pentru tratamentul COVID-19 la pacienţii adulţi cu pneumonie care prezintă riscul de a dezvolta insuficienţă respiratorie severă.

Medicamentul împotriva artritei care ar putea trata cazurile grave de COVID-19
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    20 Iul 2021   •   09:21

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că va evalua datele, inclusiv rezultatele a două studii clinice în curs, care investighează siguranţa şi eficacitatea medicamentului la pacienţii spitalizaţi cu COVID-19.

Kineret, autorizat în prezent pentru tratarea mai multor afecţiuni inflamatorii, este fabricat de producătorul suedez de medicamente pentru boli rare Sobi, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Medicamentul reduce activitatea sistemului imunitar, iar substanţa sa activă blochează activitatea unui mesager chimic în procesul imunitar care duce la inflamaţie.

„Se crede că acest lucru ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea inflamaţiei şi a deteriorării ţesuturilor asociate cu COVID-19", a precizat EMA, adăugând că aşteaptă ca rezultatul evaluării să apară în octombrie.
 

×
Subiecte în articol: COVID-19 medicament
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close