Antena 3 CNN Actualitate Trafic cu medicamente neautorizate din Ucraina | Polițiștii de la Vama Siret au confiscat marfa în valoare de peste 17.000 de lei

Trafic cu medicamente neautorizate din Ucraina | Polițiștii de la Vama Siret au confiscat marfa în valoare de peste 17.000 de lei

Peste 1.000 de pastile, folosite în tratamentul afecțiunilor virale, dar fără autorizație de vânzare în România, au fost găsite în mașina unui bărbat ucrainean la Vama Siret.

Trafic cu medicamente neautorizate din Ucraina | Polițiștii de la Vama Siret au confiscat marfa în valoare de peste 17.000 de lei
Sursa foto: getty images | Zdenek Macat
de Ştefan Petrică    |    17 Ian 2023   •   13:33

Un bărbat ucrainean a fost prins la Vama Siret cu 1.000 de Arbivir, pastile folosite în tratamentul afecţiunilor virale.

Ucraineanul a declarat că intenționa să introducă aceste pastile în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sirect.

Acesta s-a prezentat în vamă la volanul unui autoturism, iar la un control mai amănunțit din partea organelor de poliție, dar și a lucrătorilor vamali, aceștia au descoperit 100 de cutii de Arbivir, un medicament folosit în Ucraina în afecțiunile virale.

Deși este un medicament extrem de recomandat de către medici, ei bine, în România, acesta nu a primit autorizație de punere pe piață, motiv pentru care introducerea lui în țară reprezintă o contravenție.

Medicamentele, în valoare totală de 17.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional de către reprezentanţii Biroului Vamal Siret cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

×
Subiecte în articol: Ucraina Vama Siret
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close