Antena 3 CNN Actualitate Medicamentele generice pentru cancer, care nu se găsesc în farmacii, vor fi scoase de pe lista gratuităţilor

Medicamentele generice pentru cancer, care nu se găsesc în farmacii, vor fi scoase de pe lista gratuităţilor

Medicamentele generice pentru cancer, care nu se găsesc în farmacii, vor fi scoase de pe lista gratuităţilor
Sursa foto: foto: ghidcabinet.ro
29 Feb 2012   •   22:02

Bolnavii de cancer au dreptul la tratament gratuit, iar dacă medicamentul generic prescris pacienţilor nu se găseşte în farmacii vor fi făcute analize concrete, produsul putând fi scos de pe lista de gratuităţi, a declarat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă.

Dacă medicamentul generic nu se găseşte în farmacii, atunci autorităţile îl pot retrage de pe lista de gratuităţi

"În cazul în care medicamentul generic nu se găseşte în farmacii, atunci vom face analize concrete şi putem solicita scoaterea acestuia de pe lista produselor gratuite", a conchis Duţă.

În România sunt 90.000 de bolnavi cu cancer care primesc citostatice. Bugetul alocat pentru taratmentul cu citostatice este de 830 milioane lei pe an, o treime din banii fiind alocaţi de către Ministerul Sănătăţii, iar două treimi de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Restul costurilor aferente tratării unui bolnav oncologic sunt decontate prin cheltuielile spitalelor raportate la CNAS drept caz rezolvat (DRG), a mai spus Duţă.

×
Subiecte în articol: cancer farmacii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close