Antena 3 CNN Actualitate Medicamentul de bază pentru reumatism a dispărut de pe piaţă. Peste 200.000 de români sunt disperaţi

Medicamentul de bază pentru reumatism a dispărut de pe piaţă. Peste 200.000 de români sunt disperaţi

Medicamentul de bază pentru reumatism a dispărut de pe piaţă. Peste 200.000 de români sunt disperaţi
Sursa foto: Foto: ymed.ro
de O.P.    |    30 Mai 2012   •   05:34

Peste 200.000 de români care suferă din cauza bolilor reumatice au rămas de cîteva luni fără tratament după ce medicamentul de bază a disparut de pe piaţă. Medicii spun că tratamentul nu poate fi înlocuitcu altceva pentru că nu există preparate similare. Singura soluţie in acest moment ar fi reintroducerea medicamentului pe lista de compensate a CNAS.

Medicamentul a suferit în ultimii ani diverse variaţii, ajungând să coste de la 5 lei doza săptămânală la 500 de lei o terapie lunară. De câteva luni, însă pastilele au dispărut de tot.

Medicii sunt îngrijoraţi şi încearca să ajute. Cei care pot, vin din Ungaria, Italia sau Bulgaria cu portbagajele pline de metotrexat. Când stocul se termină, pacienţii fără posibilitatea de a-şi procura pastilele din străinătate sunt nevoiţi să folosească medicamente mai scumpe şi care nici măcar nu au acelaşi efect.
 
Specialiştii de la Secţia de reumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă au înaintat un memoriu către CAS, Direcţia de Sănptate Publică şi Ministerul Sănătăţii prin care propun reintroducerea pe listele de gratuităţi a metrotrexatului oral pentru ca el să poată fi importat.





×
Subiecte în articol: medicamente CNAS
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close