Antena 3 CNN Actualitate Medicii de la Colentina, amenințați de aparținătorii pacienților COVID-19. Dr. Zarafin: "Un coleg a fost amenințat cu moartea"

Medicii de la Colentina, amenințați de aparținătorii pacienților COVID-19. Dr. Zarafin: "Un coleg a fost amenințat cu moartea"

Dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina, a vorbit la Antena 3 despre un caz șocant petrecut la unitatea medicală din București. Laura Zarafin spune că medicii de la Coletina au fost amenințați cu cuțitele, la poarta spitalului, de către aparținătorii pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Medicii de la Colentina, amenințați de aparținătorii pacienților COVID-19. Dr. Zarafin: "Un coleg a fost amenințat cu moartea"
de Maria Zărnescu    |    24 Apr 2021   •   12:39

"Noi am ținut legătura cu aparținătorii pacienților încă de acum un an. Absolut toți medicii din spital, ne-am prezentat drept pentru care toată lumea ne știe numele. Plângeri penale avem destule, ne obișnuisem oarecum cu această situație.

Problema este că în ultimele două săptămâni, colegii mei au fost amenințați. Unul dintre ei, în fiecare zi, cam de zece zile. Există niște rude, ale unei paciente, care îi pomenesc numele în fața spitalului și vor să intre în spital, spunând că au cuțite.

Mi se pare periculos. Un alt coleg de-al meu a fost amenințat inclusiv cu moartea și a mers la Poliție în urmă cu două săptămâni. (...) Deocamdată este o anchetă.

Ideea este că noi avem întotdeauna păstrată legătura cu familiile pacienților, iar în ultima vreme s-au intensificat acuzele pacienților. (...) Sunt oameni care nu înțeleg eforturile. Sunt unele situații care ni se par periculoase", a explicat dr. Laura Zarafin, la Antena 3.

Întrebată dacă se teme să mai meargă în unitatea medicală, medicul ATI de la Spitalul Colentina a explicat:

"Ca să fiu sinceră, nu cred că paza spitalului ar face față, în condițiile în care chiar s-ar trece la acțiuni. (...) Știm exact cine sunt cei care amenință și de exemplu îl amenință pe colegul meu pentru că a intubat o pacientă, un caz extrem. Dacă nu o intuba deceda (...) Au trecut zece zile și probabil va trebui să mergem la Poliție și să atragem atenția asupra acestui aspect", a precizat dr. Laura Zarafin, la Antena 3.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close