Antena 3 CNN Actualitate Medici: Părinţii care nu îşi vaccinează copiii ar trebui să plătească tratamentul în cazul îmbolnăvirii

Medici: Părinţii care nu îşi vaccinează copiii ar trebui să plătească tratamentul în cazul îmbolnăvirii

Medici: Părinţii care nu îşi vaccinează copiii ar trebui să plătească tratamentul în cazul îmbolnăvirii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Iun 2015   •   00:52

Părinţii care nu acceptă vaccinarea copiilor ar trebui să plătească tratamentul acestora în cazul în care se îmbolnăvesc, susţin medicii.

 
"Nu putem să facem o lege coercitivă, dar măcar să încercăm să sugerăm ca în cazul apariţiei acestor infecţii grave ar trebui să se plătească pentru îngrijirea lor, pentru că până acum îngrijirea unui copil care a avut tetanos ne-a costat cel puţin 10.000 de euro. Procentul celor care refuză vaccinarea este imens", a declarat luni medicul Monica Luminos, de la Secţia ATI a Spitalului Matei Balş, potrivit Agerpres.
 
Şi şeful Secţiei de neonatologie a Spitalului "Cantacuzino", Adrian Crăciun, a susţinut că părinţii care refuză vaccinarea ar trebui să fie penalizaţi într-un mod sau altul.
 
"Ar trebui să există o prevedere, în multe ţări există, potrivit căreia acei părinţi care nu îşi vaccinează copiii să plătească tratamentul în cazul în care aceştia se îmbolnăvesc. Un exemplu este Germania, în Franţa eşti penalizat chiar financiar", a afirmat medicul.
 
Adrian Crăciun a spus că în prezent nu sunt probleme în ceea ce priveşte vaccinurile în spital.
 

×
Subiecte în articol: vaccin
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close