Antena 3 CNN Actualitate Medicii avertizează: Junk-food-ul provoacă dependenţă, dar şi alergii

Medicii avertizează: Junk-food-ul provoacă dependenţă, dar şi alergii

Medicii avertizează: Junk-food-ul provoacă dependenţă, dar şi alergii
Sursa foto: Foto: Observator
06 Aug 2010   •   20:56

Mâncarea de la fast-food provacă alergii, care pot duce chiar şi la şoc anafilactic.Este avertismentul medicilor, în condiţiile în care, în ultimii ani, a crescut numărul dependenţilor de junk-food, la fel şi cel al alergiilor.

Un hamburger, o porţie de cartofi prăjiţi în mult ulei, o shaorma cu mult sos şi o băutură acidulată. Este prânzul pentru care optează mulţi români- mâncare consistentă şi ieftină. Este ieftin însă nesănătos, spun medicii. Pe lângă obezitate şi afecţiuni cardiace, mâncarea de tip fast-food poate provoca şi alergii

Alergiile pot apărea imediat în cazul anumitor persoane. Alimentele fast food pot să producă, însă, chiar şi şoc anafilactic. Obezitatea rămâne, totuşi, pe primul loc în clasamentul efectelor nocive ale alimentaţiei de tip fast-food.

După ce au comparat stilul de viaţă al copiilor din Italia cu cel al celor din Africa, o echipă de cercetători italieni au descoperit că în organismul copiilor africani, care mâncau multe cereale şi legume, exista o cantitate mai mică de microbi asociaţi cu obezitatea. În ţara noastră oamenii însă stau la coadă pentru a-şi cumpăra mâncare nesănătoasă de la fast-food.

Din cauza cantităţii mari de grăsimi şi carbohidraţi, dependentul de junk-food va lua imediat în greutate, mai ales dacă nu face sport. În ţara noastră aproape 40% dintre persoanele adulte sunt obeze. Există însă şi mulţii copii care au probleme de greutate. Ministerul Sănătăţii a interzis mâncarea de tip fast-food în şcoli.

Observator

 

×
Subiecte în articol: fast food alergii dependenta
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close