Antena 3 CNN Actualitate Medicii avertizează: Schimbarea temperaturii creşte riscul apariţiei unor boli

Medicii avertizează: Schimbarea temperaturii creşte riscul apariţiei unor boli

Medicii avertizează: Schimbarea temperaturii creşte riscul apariţiei unor boli
Sursa foto: Foto: total-gardening.com
30 Aug 2010   •   09:45

Vremea pare că se joacă cu nervii noştri. Dacă până mai ieri, ne sufocam de cald, azi ne plângem de frig. Nici nu-i de mirare, în condiţiile în care mercurul din termometre a scăzut brusc, într-o singură zi. Medicii atrag atenţia că această schimbare a temperaturilor va aduce probleme în lanţ.

Mercurul termometrelor a coborât brusc în toate regiunile ţării. Nu toţi românii sunt încântaţi că au scăpat de caniculă, iar acum trebuie să mai pună o haină în plus.

Nici pe litoral vremea nu a fost mai călduroasă duminică. Turiştii au plecat mai devreme acasă, goniţi de vânt.

Medicii atrag atenţia ca aceste variaţii bruşte de temperatură creează adevărate probleme. De pildă, scăderea sau creşterea bruscă a temperaturii afectează metabolismul, iar riscul apariţiei bolilor precum astmul, afecţiunilor pulmonare, a celor respiratorii, alergiilor, a depresiei şi a problemelor de nutriţie este destul de ridicat.

În  plus, specialiştii atrag atenţia că din cauza caniculei şi a ploilor, insectele s-au înmulţit de două ori mai repede, scrie Gândul. Şi muştele au devenit mai agresive. De altfel, în ultimele luni, bucureştenii au înroşit telefoanele firmelor de deratizare, să reclame mulţimea de muşte şi ţânţari.

Antena 3



×
Subiecte în articol: schimbare temperatura boli insecte
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close