Antena 3 CNN Actualitate Medicii de familie ar putea lucra doar în sistem privat

Medicii de familie ar putea lucra doar în sistem privat

Medicii de familie ar putea lucra doar în sistem privat
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Feb 2011   •   09:02

De la 1 aprilie medicii de familie ar putea oferi servicii numai în sistem privat. Este prima consecinţă a faptului că doctorii nu vor să semneze contractul-cadru cu Casa de Asigurări de sănătate. Medicii se plâng de slaba finanţare, iar mulţi şi-au depus deja dosarele pentru a pleca din ţară.

Slaba finanţare, obligativitatea asigurării premanenţei fără un minim de dotări sunt doar câteva dintre nemulţumirile medicilor de familie din Târgu Jiu, care refuză să semneze contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Acest contract care apare an de an nu este decat un copy-paste al celor de dinainte, la fel de prost. iar daca apar unele modificari sunt mai proaste decat cele de dinainte.

Nemulţumiri sunt şi la Piteşti. Medicii de familie ameninţă că, în lipsa contractului cadru,  de la 1 aprilie vor acorda asistenţa medicală în sistem privat. Această perspectivă îi revoltă pe pacienţi.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor din Sibiu se plâng că lipsa banilor va închide cabinetele. Din 2008 veniturile au scăzut constant, ajungând să fie cu 60% mai mici.

 


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close