Antena 3 CNN Actualitate Medicii de familie ar putea sta la cabinet cu o oră mai mult

Medicii de familie ar putea sta la cabinet cu o oră mai mult

Medicii de familie ar putea sta la cabinet cu o oră mai mult
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Mai 2011   •   23:39

De la 1 iunie, medicii de familie ar putea sta la cabinet cu o oră mai mult, adică şase ore în loc de cinci, timp în care ar putea consulta 24 de persoane, potrivit proiectului privind normele la contractul-cadru pentru 2011-2012, informează Mediafax.

Tot de la aceeaşi dată, medicii de familie primesc 50% din fonduri pentru listele de pacienţi şi 50% pentru serviciile acordate, potrivit proiectului postat pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

De asemenea, proiectul de act normativ prevede că numărul total de puncte raportat pentru serviciile medicale acordate de medicii de familie cu liste proprii, corespunzător unui program de 35 de ore pe săptămână, nu poate depăşi pentru activitatea desfăşurată numărul de puncte rezultat potrivit programului de lucru, luându-se în considerare următoarele date: timpul mediu pe consultaţie de 15 minute; un program de lucru în medie de şase ore pe zi pentru consultaţii la cabinet; în medie, o consultaţie la domiciliu pe zi.

Numărul optim de persoane înscrise pe lista medicului de familie, din punct de vedere al asigurării unor servicii de calitate la nivelul asistenţei medicale primare, este de 1.800, iar cel maxim de 2.200.

Asociaţia Medicilor de Familei a anunţat că nu va semna noul contract-cadru, care ar urma să fie aplicat din 1 iunie.

"Nu vom semna contractul cadru. Este un act pentru doi ani, iar normele şi bugetul sunt pentru un an. Nu înţelegem de ce este nevoie de un act pe doi ani", a declarat, luni, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Rodica Tănăsescu.

×
Subiecte în articol: medici de familie program cabinet pacienti
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close