Antena 3 CNN Actualitate Medicii de familie: CNAS ar putea să renunţe la o parte din bugetul său

Medicii de familie: CNAS ar putea să renunţe la o parte din bugetul său

Medicii de familie: CNAS ar putea să renunţe la o parte din bugetul său
Sursa foto: Foto: Videonews
07 Iun 2011   •   22:46

Războiul dintre medicii de familie şi Casa de Asigurări de Sănătatea poate fi încheiat cu un simplu gest. O spun doctorii. Ar fi suficient ca oamenii de la Casa de Sănătate să renunţe la o parte din banii pentru pixuri şi hârtie.

Bugetul pentru bunuri şi servicii al instituţiei este de 15 ori mai mare decât bugetul destinat medicinei primare. E însă doar o propunere. Sigur e că, de joi, medicii vor taxa consultaţiile. Medicii de familie nu vor nici în ruptul capului să semneze contractul-cadru pe 2011.

"Condiţiile care ni se dau nu sunt de semnat. Există presiune foarte mare din partea pacienţilor. Noi am început să dirijăm pacienţii către Casa de Asigurări, pentru că nu au contract cu noi, ci cu Casa, şi să-şi ceară drepturile de acolo. ", spune Anda Ciochină, medic de familie.

Ministrul a cerut deja bani de la Guvern, însă doctorii sunt sceptici, aşa că s-au gândit la o altă sursă de finanţare: bugetul Casei Naţionale de Sănătate pentru bunuri şi servicii.

Anul acesta, pentru plata facturilor la întreţinere, pentru hârtie, pixuri sau benzină, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate are un buget de peste 15 milioane de lei, adică de 15 ori mai mare faţă de bugetul destinat asistenţei medicale primare.

Marţi după-amiază, ministrul Sănătăţii îi chemase la aceeaşi masă pe medicii de familie şi pe reprezentanţii Casei de Asigurări. Întâlnirea a fost însă amânată. La fel şi rezolvarea problemelor pacienţilor.




×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close