Antena 3 CNN Actualitate Medicii din Bacău au refuzat prelevarea de organe de la un tânăr

Medicii din Bacău au refuzat prelevarea de organe de la un tânăr

Medicii din Bacău au refuzat prelevarea de organe de la un tânăr
26 Sep 2008   •   12:54

Caz incredibil la Bacău. Familia unui tânăr care intrase în moarte cerebrală în urma unui accident susţine că doctorii au refuzat prelevarea de organe de la ruda lor. Când, în cele din urmă, au aprobat procedura, era prea târziu. Aceasta în timp ce zeci de mii de pacienţi stau la coadă chiar şi ani în aşteptarea unui organ salvator.

Conform spuselor logodnicei sale, tânărul, rănit într-un accident grav, îşi exprimase de mai multe ori în timpul vieţii intenţia de a-şi dona organele după deces. Vorbele tinerei nu au fost luate în serios. Aproape trei zile, tânărul a fost ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. În tot acest timp, medicii nu au declarat moartea clinică a bărbatului, motivând că mai are reflexe de trunchi cerebral.



Un asemenea răspuns a făcut-o pe logodnica tânărului să ia măsuri. Nemulţumită de atitudinea medicilor, logodnica a sunat într-un final la SMURD. Impulsionaţi sau nu de secretarul de stat Raed Arafat, medicii băcăuani au început, din senin, să colaboreze.

Abia după patru zile de la accident, tânărul a fost declarat mort cerebral, dar era mult prea târziu, iar organele sale nu au mai putut fi donate. Şi asta în condiţiile în care peste 10.000 de români se află pe o listă interminabilă de aşteptare a unui transplant.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Bacău moarte cerebrala
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close