Antena 3 CNN Actualitate Medicii intră de luni în grevă japoneză

Medicii intră de luni în grevă japoneză

Medicii intră de luni în grevă japoneză
21 Mar 2016   •   08:51

Sindicatele din sanatate, sustinute de unele asociatii profesionale, au anuntat ca vor declansa o serie de proteste, incepand cu o greva japoneza care se va derula pe parcursul acestei saptamani.

Printre revendicari se numara aplicarea Legii salarizarii unitare, acordarea sporurilor si asigurarea in regim gratuit si prioritar a serviciilor medicale acordate personalului angajat in sistemul de sanatate, transmite Ziare.com, citând News.ro.

Astfel, Federatia Sindicala "Hipocrat" si Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania, federatii membre ale Confederatiei Nationale Sindicale (CNS) "Cartel ALFA", incep luni seria de proteste anuntate, care debuteaza cu greva de tip japonez, cu banderola.

Alianta Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical, Societatea Nationala de Medicina Familiei din Romania, Federatia Patronatelor Medicilor de Familie din Romania, precum si mai multe filiale judetene ale Colegiului Medicilor din Romania sustin acest demers, precizeaza organizatorii.
Ei mai precizeaza ca decizia a fost luata dupa intalnirea pe care conducerea celor doua formatiuni au avut-o cu ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, si cu secretarul de stat Francisk Iulian Chiriac, la inceputul saptamanii trecute.

"Discutiile au vizat solutionarea revendicarilor salariatilor din Sanatate si nu s-au finalizat cu un calendar concret si realist pentru rezolvarea acestor probleme", spun sindicalistii.

×
Subiecte în articol: medici greva japoneza
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close