Antena 3 CNN Actualitate Medicii şi personalul de la Ambulanţă, nemulţumiţi de legea salarizării unice. Urmează proteste

Medicii şi personalul de la Ambulanţă, nemulţumiţi de legea salarizării unice. Urmează proteste

Medicii şi personalul de la Ambulanţă, nemulţumiţi de legea salarizării unice. Urmează proteste
Sursa foto: ambulanta
09 Sep 2009   •   12:46

Serviciul de ambulanţă este la un pas de proteste. Nemulţumiţi de coeficienţii din grila unică de salarizare, angajaţii de la Ambulanţă ameninţă că vor întrerupe munca. Totuşi, până la proteste, oamenii s-au arătat deschişi negocierilor. Miercuri are, aşadar, loc o întrevedere între liderii sindicali şi ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

Conform noii grile, venitul unui lucrător de pe ambulanţă scade de la maximum 1.900 de lei, la 1.410 lei. Sindicaliştii nu cred însă că negocierile cu Ministrul Sănătăţii vor avea un rezultat.

Acţiunile de protest nu vor afecta în niciun fel populaţia, susţin reprezentanţii Serviciului. Singura formă de proteste ar urma să fie deplasarea a 41 de ambulanţe la Bucureşti, care vor mărşălui între sediul Guvernului, cel al Ministerului Sănătăţii, şi Ministerului Muncii.

Nici medicii nu sunt de acord cu coeficienţiii din noua grilă. Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae anunţă şi el acţiuni de protest.

Antena 3

×
Subiecte în articol: ambulanta proteste medici
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close