Antena 3 CNN Actualitate Medicii spun că bebelușul din Bacău, transferat la Iași, nu are sindrom hemolitic-uremic

Medicii spun că bebelușul din Bacău, transferat la Iași, nu are sindrom hemolitic-uremic

Medicii spun că bebelușul din Bacău, transferat la Iași, nu are sindrom hemolitic-uremic
20 Feb 2016   •   15:28

Medicul Mihaela Bălgrădean de la Spitalul "Marie Curie" a precizat sâmbătă, într-o conferință de presă, că la bebelușul transferat în cursul serii trecute de la Bacău la Iași "s-a ridicat suspiciunea sindromului hemolitic-uremic, această boală nefiind confirmată.

"Este vorba despre o fetiță de un an și o lună, la care s-a ridicat suspiciunea sindromului hemolitic-uremic. Pot să vă spun din capul locului că nu se poate confirma această boală din mai multe motive. Boala acestui copil a debutat cu două săptămâni în urmă cu boală diareică acută, copilul a fost tratat la domiciliu pentru această boală, după aceea s-a mers într-un laborator privat, unde s-au făcut niște investigații ce aduc numai o parte sau confirmă numai o parte din sindromul hemolitic uremic, adică acest copil are anemie și trombocitopenie, însă nu are insuficiență renală acută, deci are diureză prezentă corespunzătoare vârstei lui și mai ales nu are semne de retenție azotată. Infirmându-se insuficiența renală acută nu ne aflăm în conjunctura clinică și biologică a sindromului hemolitic-uremic. El se află la Spitalul universitar clinic de urgență pentru copii "Sfânta Maria" din Iași, pe Secția de nefrologie, și colegii de acolo stabilizează boala ca atare. Este desigur o infecție, însă nu este vorba despre acest sindrom. Au mai exclus dintre cauzele bolii și o infecție cu rotavirus, pentru că coproculturile au fost negative și pentru această boală", a explicat medicul, potrivit Agerpres.

Dr. Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie "Sf. Maria" din Iași, precizase sâmbătă dimineață, pentru AGERPRES, că starea copilului adus de la Bacău este relativ bună.

"Analizele efectuate nu au indicat valori crescute ale ureei și creatininei, așa că nu putem spune că e sindrom hemolitic uremic, ci doar sindrom hemolitic. Analizele sunt și vor fi repetate periodic. În prezent, starea pacientului este relativ bună", a declarat dr. Cătălina Ionescu.

×
Subiecte în articol: Bacău
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close