Antena 3 Actualitate Medicii vinovaţi de moartea bebeluşului de la Târgu-Jiu, sancţionaţi cu 10% din salariu

Medicii vinovaţi de moartea bebeluşului de la Târgu-Jiu, sancţionaţi cu 10% din salariu

de N.B.    |    22 Sep 2011   •   08:20
Medicii vinovaţi de moartea bebeluşului de la Târgu-Jiu, sancţionaţi cu 10% din salariu
Sursa foto: Foto: medicalmanager.ro

Medicii acuzaţi că nu au ajutat la timp o gravidă să nască, ceea ce a dus la moartea bebeluşului, au primit o sancţiune modică: li se vor reţine 10 procente din salariu timp de trei luni. Autoritatea de sănătate publică l-a sancţionat şi pe medicul de gardă care a dispus transferarea gravidei la spitalul din Târgu Jiu.

Medicii sunt însă nemulţumiţi de pedeapsă. Ginecologul care era de gardă în acea zi susţine că în momentul în care a plecat de la spital, mama nu prezenta simptome.

Femeia de 31 de ani din Târgu-Jiu venise să nască la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti prin cezariană, medicul curant recomandându-i o astfel de intervenţie. Medicii de gardă au refuzat însă să-i facă cezariană, iar la şase ore după declanşarea sarcinii, copilul s-a născut mort. Necropsia arată însă că bebeluşul era sănătos şi că a murit ca urmare a indiferenţei medicilor.

Medicii de gardă vor fi nevoiţi să dea explicaţii şi procurorilor care îi ancheteaza pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.

×
Subiecte în articol: spital mama cezariana bebelus mort
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close