Antena 3 CNN Actualitate Mediciniștii, la mâna parlamentarilor. Ședință de plen în Camera Deputaților pentru proiectul privind Rezidenţiatul

Mediciniștii, la mâna parlamentarilor. Ședință de plen în Camera Deputaților pentru proiectul privind Rezidenţiatul

Mediciniștii, la mâna parlamentarilor. Ședință de plen în Camera Deputaților pentru proiectul privind Rezidenţiatul
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Oct 2019   •   10:31

 Plenul Camerei Deputaţilor se va reuni marţi, de la ora 16,00, pentru a adopta proiectul de lege privind Rezidenţiatul, a decis Biroul permanent.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a precizat, după şedinţa conducerii Camerei, că şedinţa va avea loc de la ora 16,00 pentru a discuta acest proiect, urmând să fie dat şi votul final.

Luni, Biroul permanent decisese, iniţial, ca deputaţii să nu aibă şedinţă de plen, ci să lucreze în comisii având în vedere audierile miniştrilor propuşi în Cabinetul Orban.

Ulterior, Simonis a anunţat că propune ca şedinţa Biroului permanent şi plenul Camerei să fie convocate marţi pentru a fi adoptat proiectul de lege privind Rezidenţiatul.

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de marţea trecută, în unanimitate (72 de voturi "pentru"), propunerea legislativă pentru modificarea OG 18/2009 privind organizarea şi finanţarea Rezidenţiatului, prin care s-a stabilit că, la nivel naţional, începând din anul 2020, admiterea la Rezidenţiat va avea loc în a treia duminică a lunii noiembrie.

"Ministerul Sănătăţii organizează admiterea în Rezidenţiat pe locuri şi pe posturi prin concurs naţional în a treia duminică a lunii noiembrie, iar admiterea în Rezidenţiatul în medicina de familie, prin test de selecţie, pe baza unei metodologii aprobate prin ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Educaţiei Naţionale", prevede un amendament al senatorului PSD Liviu Pop.

Pentru anul în curs, concursul pentru Rezidenţiat se va desfăşura aşa cum era stabilit, pe 8 decembrie, şi în acest sens. Actul normativ iniţiat de un grup de parlamentari de la PSD, UDMR şi PNL şi amendat de Senat prevede că, "prin derogare, concursul naţional pentru admiterea în Rezidenţiatul pe locuri şi pe posturi se organizează în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Sănătăţii pentru anul 2019 şi se poate desfăşura la nivelul centrelor universitare pe baza acordului dintre Ministerul Sănătăţii şi instituţiile de învăţământ superior publice acreditate care au facultăţi de medicină, medicină dentară şi farmacie". 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close