Antena 3 CNN Actualitate Conducerea civilă a Spitalului Judeţean Suceava s-a schimbat. Noul manager, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din țară

Conducerea civilă a Spitalului Judeţean Suceava s-a schimbat. Noul manager, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din țară

Medicul Anatolii Buzdugan, actualul șef al secției de Neurochirurgie, va fi noul manager civil al Spitalului Județean Suceava. Din nouă echipă de conducere mai fac parte dr. Valerian Gavrilovici - director medical şi Geanina Gorescu - director de îngrijiri. Noua conducere civilă va lucra în paralel cu cea militară până la decizia de retragere a celei din urmă.

Conducerea civilă a Spitalului Judeţean Suceava s-a schimbat. Noul manager, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din țară
27 Apr 2020   •   16:37

Noua conducere interimară a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost aleasă, luni, prin vot democratic. Membrii Consiliului Medical au fost invitați să propună în scris, anonim, persoanele pe care le consideră cele mai potrivite să ocupe cele trei funcții de conducere ale spitalului: manager, director medical și director de îngrijiri.

Cele mai multe voturi pentru funcția de manager au fost obținute de dr. Anatolii Buzdugan, pentru funcția de director medical - dr. Valeriu Gavrilovici, iar pentru cea de director de îngrijiri – Geanina Gorescu, conform managerului interimar, col. dr. Daniel Derioiu. 

Doctorul Anatolii Buzdugan, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din țară, va prelua în totalitate conducerea Spitalului Județean Suceava, după ce cadrele militare aflate în prezent la conducere se vor retrage. 

Dacă totul se desfășoară conform graficului stabilit de către cadrele militare, în decurs de aproximativ două săptămâni, spitalul sucevean va deveni operațional în procent de 100%, iar cadrele militare vor lăsa conducerea pe seama medicilor proaspăt desemnaţi. ”Am trecut la nivelul doi de operaționalizare a unității spitalicești, iar în scurt timp spitalul va fi operational 100%. Atunci, consider că ne-am făcut treaba și putem pleca”, a explicat generalul Ionel Oprea.

Doctorul Anatolii Buzdugan, medic primar neurochirurg, doctor în științe medicale și șef al secției de Neurochirurgie din cadrul Spitalului de Urgente “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a absolvit Facultatea de Medicină din Chișinău în anul 1986. Ulterior, a obţinut specializarea în domeniul neurochirurgiei în Republica Moldova. A profesat atât în spitalul din Chișinău, cât și în cel din Bălți, unde a înființat secția de neurochirurgie. După ani de muncă, împreună cu personalul din conducerea Spitalului de Urgențe “Sfântul Ioan cel Nou”, a reușit să înființeze o secție de neurochirurgie și în Suceava. 

Decizia de numire a unei noi conduceri survine după ce Mircea Macovei, directorul medical cercetat pentru că a chemat la lucru toți medicii, indiferent dacă erau bolnavi sau nu de Covid-19, şi-a dat demisia vineri, 24 aprilie.

×
Subiecte în articol: Suceava spital management coronavirus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close