Antena 3 CNN Actualitate Medicul Călin Doboş, a cărui pacientă a murit după liposucţie, pus sub învinuire

Medicul Călin Doboş, a cărui pacientă a murit după liposucţie, pus sub învinuire

Medicul Călin Doboş, a cărui pacientă a murit după liposucţie, pus sub învinuire
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    19 Feb 2013   •   20:59
Medicul stomatolog Călin Doboş, care a făcut o operaţie de liposucţie unei paciente care ulterior a decedat, nu are voie să părăsească localitatea şi este învinuit într-un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, dar şi pentru exercitarea unei profesii fără drept, a anunţat, marţi, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Ionel Gâlcă.

Călin Doboş este cercetat pentru două infracţiuni, respectiv ucidere din culpă şi exercitarea fără drept a unei profesii, infracţiune prevăzută în Codul Penal la art. 281, susţine procurorul Gâlcă, potrivit Agerpres.

Conform legii, infracţiunea de ucidere din culpă se pedepseşte cu închisoare între doi şi şapte ani, iar exercitarea fără drept a unei profesii, cu închisoare de la o lună la un an.

De asemenea, în cazul lui Doboş s-a dispus şi interdicţia ca medicul să părăsească localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, Ionel Gâlcă a precizat că doctorul nu s-a sustras audierilor, prezentându-se de două ori, până acum, în faţa procurorilor.

Pentru instrumentarea cazului, procurorii au efectuat şi două percheziţii, una la domiciliul medicului şi cealaltă la clinica privată Hyperion, unde s-a efectuat operaţia de liposucţie.

Prim-procurorul a mai adăugat că în afară de personalul medical care a participat la operaţia de liposucţie, au fost audiaţi şi alţi foşti pacienţi operaţi de medicul Doboş, fără ca acesta să fi avut dreptul să efectueze astfel de operaţii. Fără să precizeze clar de câte persoane este vorba, procurorul a spus că este vorba despre zeci de pacienţi.

Săptămâna trecută, la Spitalul Judeţean Galaţi, Irina Ciuraru, de 37 de ani, din Brăila, a decedat, după ce suferise, în urmă cu 20 de zile, o operaţie de liposucţie la o clinică privată din municipiul Galaţi.

În urma necropsiei s-a stabilit că decesul a fost provocat de ''şoc toxico-septic, perforaţie eneterică post lipo-absorbţie abdominală, brohopneumonie şi peritonită generalizată''.

Familia victimei a depus plângeri de malpraxis la Colegiul Medicilor şi Direcţia de Sănătate Publică, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi s-a autosesizat în acest caz.

În plus, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, a anunţat că pentru desfăşurarea activităţii de chirurgie plastică şi reparatorie, la clinica respectivă, era autorizat un alt medic, din Bucureşti. Conform actelor din dosarul depus de clinică, la DSP, în 2010, pentru autorizare, dr. Călin Doboş este titular pentru chirurgie stomatologică, având specializarea de medic specialist chirurgie oro-maxilo-facială.




×
Subiecte în articol: dentist
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close