Antena 3 CNN Actualitate Medicul care i-a fracturat piciorul unui bebeluş la naştere a uitat acum pansamentele într-o pacientă

Medicul care i-a fracturat piciorul unui bebeluş la naştere a uitat acum pansamentele într-o pacientă

Medicul care i-a fracturat piciorul unui bebeluş la naştere a uitat acum pansamentele într-o pacientă
Sursa foto: Spital
17 Iun 2009   •   22:00

Medicul ginecolog Jean Ciobotaru, de la maternitatea Spitalului de Urgenţa din Galaţi, se face din nou remarcat printr-un scandal de malpraxis. Dacă, la începutul lunii ianuarie, fractura piciorul unui nou născut în momentul naşterii, acum, el a uitat pansamentele în burta unei femei, după o operaţie de cezariană.

Viaţa proaspetei mămici a fost salvată de intervenţia medicilor de la Iaşi, dar există riscul ca aceasta să nu mai poată face copii.

Tânăra de 21 de ani s-a internat la sfârşitul lunii ianuarie la maternitatea Spitalului de Urgenţă din Galaţi pentru naştere. Pe 2 februarie, asitată de medicul Jean Ciobotaru, ea a născut, prin cezariană, unui băieţel.

După câteva zile de la externare, tânăra a început să se simtă rău. În urma unei analize ecograf, ginecologul a decis că este vorba despre o inflamaţie obişnuită a ovarelor şi i-a prescris pacientei o reţetă.

După mai bine de două luni, timp în care a mers de mai multe ori la urgenţă, tânăra a fost internată la un spital din Iaşi. Aici, medicii au făcut o descoperire şocantă: tânăra avea pansamentele uitate în corp.

După ce i-a fost îndepărtat corpul străin din organism, tânăra a început să simtă mai bine. Soţul acesteia este însă, hotărât să-l dea în judecată pe medic.

Medicul acuzat de malpraxis nu exclude posibilitatea unei astfel de erori, cauzată, spune el, de ora târzie a operaţiei. El mai spune că familia tinerei i-ar fi cerut o sumă de bani pentru a renuţa la plângere.

Conducerea spitalului susţine a aflat despre scandal şi că acum aşteaptă rezultatul anchetei colegiului medicilor.

La începutul lunii ianuarie, doctorul Jean Ciobotaru a a rupt piciorul unui copil în momentul naşterii. În urma unei anchete făcute de o comisie ministerială şi de colegiul medicilor, decizia a fost una cât se poate de surprinzătoare: medicul a primit doar un avertisment.



Antena 3


×
Subiecte în articol: pacienta Galați malpraxis
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close