Antena 3 CNN Actualitate Medicul din Slatina, acuzat pentru moartea unui pacient, consideră că nu a greşit cu nimic

Medicul din Slatina, acuzat pentru moartea unui pacient, consideră că nu a greşit cu nimic

Medicul din Slatina, acuzat pentru moartea unui pacient, consideră că nu a greşit cu nimic
Sursa foto: Foto: medicalnet.ro
de N.B.    |    17 Feb 2012   •   17:33

Parchetul a început urmărirea penală a medicului din Slatina, acuzat că a lăsat un bărbat să moară, fără să-l consulte. Medicul este acuzat de ucidere din culpă, pentru că l-a trimis pe pacient la secţia de psihiatrie, iar acesta avea insuficienţă cardio-respiratorie. Medicul a fost suspendat de două zile din funcţie  de conducerea spitalului.

Echipa de control a Ministerului Sănătăţii a ajuns, vineri, la Spitalul Judeţean din Slatina în cadrul unei anchete care va stabili dacă medicul Cornel Fulga este vinovat în cazul morţii pacientului.

Medicul Cornel Fulga a afirmat, la ieşirea de la audieri, că nu se simte vinovat, motivând că l-a trimis pe bărbat la secţia de psihiatrie întrucât "era foarte agitat".

"Am făcut ceea ce trebuia făcut, pacientul fiind foarte agitat. Am luat decizia de a fi trimis pentru examen de specialitate în Secţia de Psihiatrie. Repet, pentru tratament de specialitate, nu l-am internat acolo ca să scap de el, aşa cum s-a vehiculat. Aşteptăm investigaţiile medico-legale şi după aceea vom vedea care a fost de fapt vinovatul şi care este adevărata cauză a morţii", a declarat mediucl de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

"Pacientul a venit în jurul orelor 16.00, a fost examinat, până s-a făcut şi foaia şi transferul a durat în jur de 10-15 minute, după care a fost trimis cu aceeaşi salvare la Secţia de Psihiatrie pentru examenul de specialitate, nu cum se vehiculează că a stat în UPU o oră fără a i se face nimic", a mai spus medicul.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a cerut să fie făcut un control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina.

Este pentru a doua oară când medicul Cornel Fulga este acuzat de moartea unui pacient, după ce, în ianuarie 2009, un bărbat de 63 de ani, din Drăgăneşti, a murit pe holurile spitalului fără să fi primit îngrijiri medicale. Cornel Fulga, care era de gardă în acea zi, a fost demis.

 


×
Subiecte în articol: medic spital pacient mort
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close