Antena 3 CNN Actualitate Medicul Gabriel Diaconu: ”Acestea sunt bolile pe care le poți dezvolta după vaccinare”

Medicul Gabriel Diaconu: ”Acestea sunt bolile pe care le poți dezvolta după vaccinare”

Doctorul Gabriel Diaconu a explicat pe pagina sa de socializare evoluția COVID-19 în organism, dacă ești vaccinat sau nu împotriva coronavirusului.

Medicul Gabriel Diaconu: ”Acestea sunt bolile pe care le poți dezvolta după vaccinare”
Sursa foto: Facebook/Gabriel Diaconu
de Gabriel Dano    |    04 Oct 2021   •   20:41

„Numărul minciunilor în circulaţie despre COVID a atins de mult masa critică dincolo de care majoritatea oamenilor repetă cel puţin un fragment din teoria conspiraţiei, fie că ştie sau nu. Includ aici oameni care fac mai greu acordul subiect-predicat, dar şi absolvenţi de facultate, inclusiv doctori.

Şi asta pentru că până şi cei mai circumspecţi dintre oameni rămân vulnerabili propriilor umbre, subiectivism sau limită a minţii. Să luăm, căci e important(ă), două aspecte legate de protecţia vaccinală:”tot faci boala”, respectiv  ”eşti la fel de contagios” precum un ne-vaccinat.

„Eşti la fel de contagios şi dacă te-ai vaccinat, şi dacă nu te-ai vaccinat”. Fals. Contagiozitatea e proprietatea virusului care se replică activ în organism. Nu e proprietatea ta. Deci SARS-CoV-2 (alpha, beta, gamma, delta) e un virus cu o ”contagiozitate” a lui. De aici lucrurile devin iarăşi nuanţate.”

Ce boli poți face după ce ai fost vaccinat anti-COVID

Medicul Gabriel Diaconu detaliază și care sunt afecțiunile pe care românii le-ar putea dezvolta după imunizarea cu cele două sau trei doze.

„O persoană vaccinată, vs. non-vaccinată, are un portaj mult mai mic, doar la poarta de intrare, şi care îl face pe vaccinat mult mai puţin infecţios, până la punctul la care, spre exemplu, dacă pui doi vaccinaţi, unul cu Delta în nas celălalt sănătos, maximul care se poate întâmpla e să facă amândoi o răceală uşoară care dispare în 2 – 3 zile. Iar cu fiecare care ”răceşte” portajul e mai mic, sau deloc.

Prima boală COVID e ”răceala”. Da, pe asta o poţi face şi dacă eşti vaccinat, din simplul fapt că vaccinul nu-ţi ”imunizează” poarta de intrare, adică nasul şi gura. Acolo sunt celule ale sistemului imun specializate şi care produc un fel anume de anticorpi, care se numesc IgA.

A doua boală COVID e tulburarea coagulării prin inflamaţie sistemică. Ei, de aici lucrurile diferă remarcabil la vaccinat vs non-vaccinat. Pentru că ne-vaccinaţii, chiar dacă fac ori ba pneumonie, riscă mai mult să facă tromboze, infarct miocardic (IM), accident vascular cerebral (AVC), uneori în faza acută a infecţiei, dar alteori la 2 – 3 luni după ce-au trecut prin boală (funcţie şi de alte variabile).

A treia boală COVID este SARS. Sau sindromul acut respirator sever. ”Sever” e cuvântul cheie aici. Afectează ţesutul care ţine plămânul laolaltă pe care îl ”inundă” cu substanţe care nu au ce căuta acolo. Distruge arhitectura plămânului, în mare măsură permanent, şi lasă nişte cicatrice foarte urâte dacă trăieşti să spui povestea. Sau te omoară. În doar câteva zile de la un plămân intact ajungi să pierzi 60 – 80% din funcţia lui respiratorie. Practic te îneci în timp real.”, a scris medicul Gabriel Diaconu.

×
Subiecte în articol: Gabriel Diaconu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close