Antena 3 CNN Actualitate Medicul Lascăr, despre motivaţia în cazul Năstase: Noi tratăm pacienţii în urgenţă, indiferent de situaţia în care sunt

Medicul Lascăr, despre motivaţia în cazul Năstase: Noi tratăm pacienţii în urgenţă, indiferent de situaţia în care sunt

Medicul Lascăr, despre motivaţia în cazul Năstase: Noi tratăm pacienţii în urgenţă, indiferent de situaţia în care sunt
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    02 Iul 2012   •   14:56

Medicul Ioan Lascăr, unul dintre doctorii care l-au operat pe Adrian Năstase, spune că misiunea sa a fost de a-l trata pe fostul premier după tentativa de sinucidere, astfel că i se pare neîntemeiată motivaţia instanţei, potrivit căreia spitalul a întârzit transferul lui Năstase la penitenciar.

"Misiunea noastră este să tratăm un pacient în urgenţă, indiferent de situaţia în care este. Noi, ca medici, trebuie să ne facem treaba în limitele de competenţă, paza la spital este altceva", a declarat, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, prof. dr. Ioan Lascăr, chirurgul plastician care l-a operat pe Adrian Năstase.

"A venit un pacient în spital, nu puteam să-l trimitem la penitenciarul Rahova, el a suferit un traumatism prin împuşcare şi necesita operaţie prin prisma specialităţii mele", a adăugat dr. Ioan Lascăr.

De asemenea, medicul a mai spus că el a fost audiat ca martor, în cazul tentativei de sinucidere a fostului premier Adrian Năstase, "într-un dosar al cărui conţinut nu-l găseşte".

Potrivit motivării instanţei de luni a Tribunalului Bucureşti, fostul premier Adrian Năstase a fost ţinut ilegal în spital, astfel că întârzierea transferului a fost nejustificată.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii".

Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe 21 iunie. După câteva zile, fostul premier a fost transferat la spitalul Penitenciarului Rahova.


×
Subiecte în articol: operatie Adrian Nastase urgente
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close