Antena 3 CNN Actualitate Dr. Monica Pop, despre cele 120 de milioane de doze de vaccin pe care le-ar putea contracta România: Administrarea este exclusă! Poate vor să le vândă la suprapreţ

Dr. Monica Pop, despre cele 120 de milioane de doze de vaccin pe care le-ar putea contracta România: Administrarea este exclusă! Poate vor să le vândă la suprapreţ

Medicul Monica Pop a comentat la Antena 3 posibilitatea achiziției de către statul român a celor 120 de milioane de doze de vaccin care la un calcul simplu s-ar dovedi a fi cu mult peste necesarul de care ţara noastră ar avea cu adevărat nevoie. Mai exact, fiecare român ar avea alocate urmare acestui contract câte 6 doze de vaccin anti-COVID-19.

Dr. Monica Pop, despre cele 120 de milioane de doze de vaccin pe care le-ar putea contracta România: Administrarea este exclusă! Poate vor să le vândă la suprapreţ
de Claudia Popovici    |    13 Iul 2021   •   17:55

Întrebată ce ar putea face statul român cu atâtea milioane de doze medicul Monica Pop a afirmat că este exclusa administrarea şi astfel, spune ironic medicul, ar putea fi vândute la supra preț.

„Nu se poate aşa ceva. Dacă domnul ministru are dreptate (referire la fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, destituit de premierul Florin Cîțu după ce și-a exprimat rezervele cu privire la achiziționarea a 120 de milioane de doze de vaccin anti-Covid) ar trebui întrebați medicii. Dacă a făcut aşa ceva nu a făcut de capul lui, ci s-a consultat cu cineva de specialitate. Ar trebui întrebat şi domnul colonel Gheorghiţă (n.r coordonatorul campanie de vaccinare anti-COVID-19) cu ce scop au fost comandate şi ce măsuri se iau ca aceste doze să nu expire", a spus medicul Monica Pop la Antena 3. 

Alexandru Nazare: Mi-am exprimat rezerve față de achiziționarea unor cantități atât de mari de vaccin

Întrebat de această posibilitate ca România să achiziționeze până la 120 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19, ca urmare a contractelor cadru încheiate cu Uniunea Europeană, fostul ministru al Finanțelor Alexandru Nazare a precizat că Ministerul Sănătății, cel care gestionează aceste operațiuni şi ar trebui să ofere explicații.

„Am formulat observații și când spun asta înseamnă că mi-am exprimat rezerve în Guvern. Am rezerve față de necesitatea achiziției, de modul de lucru și așa mai departe, sunt observații pe care le-am formulat la momentul respectiv, când au avut loc aceste discuții", a afirmat Alexandru Nazare, în direct la Realitatea Plus.

×
Subiecte în articol: campania de vaccinare Alexandru Nazare
Parteneri
Cele cinci locuri din lume unde oamenii pot trăi 100 de ani
x close