Antena 3 Actualitate Medicul Musta: Sunt pacienți care vin să ne anunțe, de parcă ne-ar face în ciudă, că ei sunt COVID-pozitiv și pleacă acasă. Alţii ne ameninţă

Medicul Musta: Sunt pacienți care vin să ne anunțe, de parcă ne-ar face în ciudă, că ei sunt COVID-pozitiv și pleacă acasă. Alţii ne ameninţă

de Denisa Nedelcu    |    14 Iul 2020   •   09:25
Medicul Musta: Sunt pacienți care vin să ne anunțe, de parcă ne-ar face în ciudă, că ei sunt COVID-pozitiv și pleacă acasă. Alţii ne ameninţă
Sursa foto: Hepta

Spitalul Victor Babeș din Timișoara a ajuns la limită, în ce priveşte locurile de internări, atrage atenţia managerul unităţii, medicul Virgil Musta, care precizează că de la cinci internări pe zi cu coronavirus, acum s-a ajuns la 15-16 astfel de cazuri. În plus, sunt bolnavi care vin să anunţe că sunt infectaţi şi apoi pleacă acasă.

"Dacă m-ați fi întrebat acum o săptămână, o săptămână și jumătate, spuneam că stăm liniștiți. Aveam cinci pacienți internați cu o medie de un pacient nou pe zi. De o săptămână jumătate au început să vină cazuri noi, astfel încât numărul lor a crescut în fiecare zi. 

Musta: Am crescut de la 5 internări la 16

În ultimele zile am avut 15-16 pacienți noi pe zi, capacitatea acestui spital a ajuns la limită. În două-trei zile va trebui să ne reorganizăm, din nou, să închidem parte din secția de non-COVID și să o transformăm din nou în secție COVID", a spus managerul Spitalului Victor Babeș, dr. Virgil Musta, potrivit digi24.ro.

În plus, medicul spune că sunt şi bolnavi infectaţi cu coronavirus care vin şi anunţă acest lucru, apoi pleacă. Mulţi dintre ei nu vor să mai stea internaţi, alţii vin şi cer tratament, sfidând parcă sfaturile doctorilor.

Virgil Musta: Oamenii ne cer tratamente la comandă, ne ameninţă

"Dacă până acum oamenii ascultau sfaturile noastre, au început să vină să ne solicite tratamentele la comandă, au început să ne amenințe că ne dau în judecată dacă vrem să-i transferăm într-un spital suport, pentru că spitalul nostru e prea plin, sunt comportamente care sunt greu de suportat, care denotă o lipsă de respect față de cadrele medicale.

Au fost pacienți care au refuzat tratamentul, pacienți care doresc să plece și, mai nou, sunt pacienți care vin să ne anunțe, de parcă ne-ar face în ciudă, că ei sunt COVID-pozitiv și că ei nu se internează în spital. Nici nu știu de ce mai vin să ne înștiințeze că sunt pozitivi. Vin cu hârtia de la laborator, spunând că `și eu sunt pozitiv` și pleacă", a precizat medicul.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close