Antena 3 CNN Actualitate Medicul Radu Țincu: "Valul 5 va fi de amploare. Vom fi din nou unici în Europa"

Medicul Radu Țincu: "Valul 5 va fi de amploare. Vom fi din nou unici în Europa"

Medicul Radu Țincu, a declarat, vineri, în exclusivitate la Antena 3, că în România poate urma un val cinci al pandemiei, în condițiile în care rata de vaccinare va fi scăzută.

Medicul Radu Țincu: "Valul 5 va fi de amploare. Vom fi din nou unici în Europa"
Sursa foto: Captură Antena 3/Hepta
de Iulia Gorgorin    |    12 Noi 2021   •   23:34

Sistemul medical este copleşit în continuare de un număr mare de pacienţi internaţi cu COVID-19, iar experţii spun că această situaţie va continua încă trei săptămâni.

Dr. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că dacă lucrurile nu se vor îmbunătăți într-un timp rapid, în primăvară va exista valul 5 COVID în România

Totodată, medicul face un apel la autorităţi şi spune că trebuie să transmită mesaje cât mai coerente.

Medicul Radu Ţincu a comentat situaţia pandemică din România

"Este evident că toate măsurile sanitare ce trebuiesc implentate odată ce sunt amânate şi temporizate, nu fac decât să dezorienteze populaţia. Rata de vaccinare a căzut semnificativ. Trebuie să ne gândim la faptul că eperţii internaţionali anunţă posibilitatea creşterii numărului de cazuri la începutul anului viitor, ceea ce, dacă va prinde România cu o populaţie neimunizată suficient, vom avea din nou un val de amploare, aşa cum a fost şi valul 4.

Dr.Radu Ţincu: "Vom fi din nou unici în Europa"

În acest moment, România a avut un val 4, cum nici o altă ţară nu l-a mai avut, cu peste 400 de morţi în fiecare zi şi cu peste 1.800 de pacienţi internaţi în Terapie Intensivă. Va trebui ca oamenii politici să ajungă la un consens şi să transmită către populaţie anumite decizii coerente care să îi motiveze pe aceştia să respecte măsurile sanitare.

"Acest val 5 ţine de mai mulţi factori"

 În primul rând de gradul de imunizare al populaţiei, de procenul oamenilor care sunt imunizaţi şi de respectarea măsurilor sanitare. În momentul în care niciuna din cele două variante nu este aplicabilă, este evident că avem toate şansele ca acest scenariu să se întâmple. E nevoie ca populaţia să fie imunizată şi este nevoie ca cei care nu sunt imunizaţi, să existe un alt tip de control, care să arate că aceştia nu reprezintă un pericol de sănătate publică", a spus dr. Radu Ţincu.

×
Subiecte în articol: Radu Țincu valul 5 COVID-19
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close