Antena 3 CNN Actualitate Medicul şef al crizei COVID-19 din Buzău, infectat cu coronavirus. Ce au arătat, iniţial, analizele

Medicul şef al crizei COVID-19 din Buzău, infectat cu coronavirus. Ce au arătat, iniţial, analizele

Epidemia de coronavirus se adânceşte şi loveşte şi în medicii din linia întâi. Acum s-a întâmplat la Buzău, unde coordonatoarea întregii crize COVID-19 a fost depistată pozitiv cu coronavirus şi internată imediat la spitalul din judeţ.

Medicul şef al crizei COVID-19 din Buzău, infectat cu coronavirus. Ce au arătat, iniţial, analizele
Sursa foto: Pixabay
de Denisa Nedelcu    |    02 Iul 2020   •   12:55

Este vorba despre şefa întregului Departament Epidemiologic de la Direcția de Sănătate Publică Buzău, Carmen Scântei, care a contractat Sars CoV-2, după cum arată ultimele analize făcute miercuri seara, potrivit bzi.ro.

Medicul Carmen Scântei, coordonatoarea întregii crize COVID din Buzău, s-a mai testat şi ăn cursul săptămânii trecute de două ori, însă rezultatele analizelor au ieşit negative. În urmă cu două zile însă, şefa din DSP a făcut un examen tomografic care a indicat semnele unei infecţii cu coronavirus.

Medicul lucrează de 40 de ani la DSP Buzău

Analizele au continuat şi, miercuri seară, un nou test PCR a arătat că medicul Carmen Scântei este infectată cu virusul Sars CoV-2. Imediat, femeia a fost internată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău. Carmen Scântei are 63 de ani şi lucrează la DSP Buzău de 40 de ani. Miercuri, ea a împlint şi vârsta pensionării.

Cazul doctoriţei de la DSP Buzău vine după ce, în urmă cu două săptămâni, a fost deschisă o anchetă epidemiologică la spitalul din acest judeţ, pentru că mai mulți medici s-au îmbolnăvit de COVID-19. Mai exact, 12 cadre medicale au fost infectate cu coronavirus.

Situaţia COVID în România

Încă 326 de cazuri noi de coronavirus şi 16 decese au fost înregistrate miercuri, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. Astfel, bilanţul final a ajuns până pe 1 iulie, la 27.296 de bolnavi de COVID–19 şi 1.667 de morţi din cauza acestei epidemii.

În prezent, la Secţiile de Reanimare şi Terapie Intensivă sunt internați 222 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 833 de persoane, iar alte 60.363 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 
 

×
Subiecte în articol: Buzau Carmen Scântei coronavirus
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close