Medicul Theo Trandafirescu, din New York: Imunoterapia, componenta-cheie în tratarea pacienților cu COVID-19

de Claudia Simion    |    19 Iul 2020   •   20:17
Medicul Theo Trandafirescu, din New York: Imunoterapia, componenta-cheie în tratarea pacienților cu COVID-19 Exclusiv

Medicul Theo Trandafirescu, profesor universitar la facultatea de medicină Mount Sinai și multispecializat în Medicina Internă, Pneumologie și Terapie Intensivă, cu experiență de peste 25 de ani în New York, a declarat, în cadrul unui interviu exlusiv Antena 3, că imunoterapia este componenta-cheie în lupta împotriva COVID-19.

Medicul româno-american luptă în prima linie pentru salvarea vieților pacienților cu COVID19. El a vorbit despre situația generată de pandemie la New York, dar și despre momentul lansării unui vaccin împotriva virusului. "La New York e mai bine, avem cunoștințe și tratamente mai bune. Știința știm că este mai dinamică, este un proces de învățare care a fost accelerat în ultimele 5 luni", a spus el.

Vaccinul împotriva COVID-19

"Despre vaccinare aș putea spune că Oxford a început tratamentul la vaccin pe 12 ianuarie și secvența genetică, genomul descoperit pentru COVID-19, a fost pe 10 ianuarie. Deci la două zile după ce s-a descoperit genomul, Oxfordul a și pornit procesul de învățare și crearea unui vaccin. Sper să avem cât mai repede un vaccin. 

În momentul de față suntem înrolați într-un studiu bazat tot pe imunoterapie, care e o metodă eficientă de tratare a infecțiilor și reprezintă o componentă-cheie în acest proces de vindecare pentru foarte multe infecții", a mai adăugat medicul Trandafirescu.

Medicul Theo Trandafirescu, din New York: Imunoterapia, componenta-cheie în tratarea pacienților cu COVID-19

Parteneri
x close