Antena 3 CNN Actualitate Medicul Tudor Ciuhodaru, despre ultima apariţie publică a lui Putin. Bolile de care ar suferi liderul de la Kremlin

Medicul Tudor Ciuhodaru, despre ultima apariţie publică a lui Putin. Bolile de care ar suferi liderul de la Kremlin

Starea de sănătate a lui Vladimir Putin este pusă din nou la îndoială. Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit, în exclusivitate la Antena 3, despre ultima apariție publică a liderului de la Kremlin, care a trezit multe semne de întrebare.

Medicul Tudor Ciuhodaru, despre ultima apariţie publică a lui Putin. Bolile de care ar suferi liderul de la Kremlin
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    23 Apr 2022   •   18:19

Imaginile întâlnirii dintre președintele rus Vladimir Putin și ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, au ridicat o mulțime de întrebări cu privire la starea de sănătate a liderului Rusiei.

Dr. Ciuhodaru comentează imaginile care arată afecţiunile de care ar suferi Vladimir Putin

"În ultima perioadă se vorbeşte tot mai mult depre starea de sănătate a preşedintelui. Vă reamintesc că în 2014 se vorbea pe surse poloneze şi din Belarus, că ar avea cancer la măduva spinării, confirmat de vreo şase luni, după care au fose sursele americane Fox News, care vorbeau despre cancer la pancreas, una dintre cele mai severe forme de cancer.

Pe de altă parte, dacă ne uităm în ultima perioadă, a fost vorba ba de cancer de colon, ba de cancer tiroidian. Multe dintre aceste afirmaţii fiind bazate în special prin faptul că ar exista un anturaj medical în care ar fi cooptaţi cu o frecvenţă de neînchipuit medici din diverse specialităţi.

Întotdeauna, postura, felul în care se prezintă un pacient, felul în care vorbeşte, poate să indice anumite afecţiuni, unele dintre ele severe, evident ele trebuie confirmate prin examenul clinic. Şi dacă vorbim doar despre tulburările de limbaj, primul lucru la care ne gândim este fie vorba despre un accident vascular cerebral, fie o sechelă a unui accident vascular cerebral, fie inclusiv partea de metastaze cerebrale ale unui cancer cu altă localizare.

Din punct de vedere medical sunt foarte multe supoziţii care se pot lua în calcul, dar evident, dacă ar fi atât de uşor de pus un diagnostic pe o banală  imagine, lucrurile ar fi extrem de simple în medicină.

Pe de altă parte, dacă vorbim despre informaţiile oficiale, sunt cele două tendinţe contrare. Pe de o parte îmi este greu să cred că în cineva din anturajul unui şef de stat autoritar va dezvălui astfel de date medicale care ar pune sub semnul întrebării capacitatea de a lua decizii, de a conduce. Pe de altă parte şi partea celalaltă poate să vină cu tot felul de afirmaţii, în sensul existenţei unor afecţiuni grave, care şi ele pun pot pune sub semnul întrebării deciziile luate la un moment dat", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate la Antena 3.

Sănătatea lui Putin pusă sub semnul întrebării după întâlnirea cu Șoigu

Filmarea îl arată pe Putin strângând masa dintre el și Șoigu și stând cocoșat pe scaun. Curând au apărut sugestii că ar putea avea probleme de sănătate.

Multe cotidiane internaționale au atras atenția asupra posturii sale neobișnuite la masă, iar  Newsweek  a încercat să descopere ce se întâmplă cu liderul de la Kremlin.

Anterior, presa a scris că șeful Federației Ruse ar putea fi supus unei intervenții chirurgicale din cauza cancerului tiroidian, însă această informație nu a fost confirmată oficial.

Louise Mensch, scriitoare și fostă parlamentară britanică, a citat un articol pe care l-a scris luna trecută, care sugera că Putin ar putea ascunde boala.

„PS: Am raportat că Vladimir Putin are boala Parkinson și aici puteți vedea cum se strânge de masă, astfel încât mâna lui tremurătoare să nu fie vizibilă, dar nu se poate opri să bată din picior”, a scris ea pe Twitter.

„Sunt doar eu, sau Putin chiar arată mai puțin sănătos și mai puternic în fiecare zi de război? Văd o diferență semnificativă între el așa cum este astăzi și cel de la sfârșitul lunii februarie”, a declarat Ilya Ponomarenko, corespondent pentru The Kyiv Independent, potrivit Unian.

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru Putin boli
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close