Antena 3 CNN Actualitate Medicul Virgil Musta: Aceștia sunt copiii care ar trebui să învețe online

Medicul Virgil Musta: Aceștia sunt copiii care ar trebui să învețe online

Avertisment dur al șefului secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Virgil Musta avertizează că școlile ar putea deveni focare de infecție și cel mai bine ar fi să înceapă online, în special în cazul copiilor care au în familie persoane cu boli cronice.

Medicul Virgil Musta: Aceștia sunt copiii care ar trebui să învețe online
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    09 Sep 2020   •   08:20

”Acolo unde există riscul ca, dacă un copil se contaminează, poate duce în familie boala și există factori de risc în familie, diabet, obezitate, boli cardio-vasculare și alte boli grave, acolo aș recomanda copiilor să facă școala online. Pe moment, până se vede ce se întâmplă în școli”, spune medicul Virgil Musta

Ministrul Educației: Părinții care cer învățământ exclusiv online trebuie să aducă adeverință de la medic

Monica Anisie, a declarat, marți seara, că părinții care nu vor să își trimită copiii la școală și cer ca aceștia să învețe doar online vor trebui să prezinte o adeverință de la medic unității de învățământ. Ministrul spune că un elev poate învăța doar online numai dacă există motive medicale.

„Părintele poate să ia această decizie, să își continue educația în sistem online, să învețe de acasă, în anumite situații: dacă prezintă copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la școală și ar putea să ia virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea fi supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus, de aceea am prevăzut să prezinte părintele o adeverință pe care să o predea școlii”, a declarat Monica Anisie, la Digi24.

Ministrul a precizat că acest lucru este prevăzut în ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății.

„Ministerul Sănătății a considerat că este important să știm acest lucru și de aceea a fost stipulat în ordinul comun acest lucru”, a mai spus ministrul.

 

×
Subiecte în articol: Virgil Musta şcoală
Parteneri
Ziua Naţională a României. Parada militară se vede la Antena 3 CNN
x close