Antena 3 CNN Actualitate Medicul Virgil Musta, despre cel de-al doilea val de infectați: „Ar putea să fie într-o săptămână“

Medicul Virgil Musta, despre cel de-al doilea val de infectați: „Ar putea să fie într-o săptămână“

Medicul Virgil Musta se arată îngrijorat de eventualul efect al măsurilor de relaxare luate de autorități după 15 mai.

Medicul Virgil Musta, despre cel de-al doilea val de infectați: „Ar putea să fie într-o săptămână“
Sursa foto: antena3
17 Mai 2020   •   19:19

El avertizează că un nou val de infectări ar putea lovi România foarte curând.

„Eu cred că va fi acest al doilea val dupa vreo săptămănă, când încep să se vadă primele semne de la relaxare, după care vedem, în funcţie de cum evoluează boala, cum mergem mai departe. Şi de acum încolo transmiterea va fi comunitară pentru că transmiterea comunitară înseamnă că virusul există deja în populaţie. Sunt forme asimptomatice, forme uşoare, sunt oameni care, fără să ştie sunt contaminaţi, dau mai departe boala”, a spus Virgil Musta, pentru opiniatimisoarei.ro.  

Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara cere populaţiei prudenţă şi înţelepciune. “Fiecare trebuie să evalueze riscurile, şi, dacă face parte din categoria persoanelor cu risc crescut, de peste 65 de ani şi cu patologii asociate severe, e bine să fie mult mai precaut. Această relaxare să o facă treptat, să respecte în continuare regulile de bază, de distanţare socială de 1,5 metri şi purtarea măştii şi spălatul cât se poate de des pe mâini. În rest, sunt persoane care au fost bolnave şi care au anticorpi şi care pot fi mult mai relaxate, faţă de alţii care, dacă nu respectă aceste reguli, se vor îmbolnavi. Important este să nu ne îmbolnăvim toţi deodată, pentru că în momentul acela nu vom mai face faţa ca spital şi atunci nu vor beneficia de terapiile necesare pentru patologia respective”, a mai spus Virgil Musta.

×
Subiecte în articol: Virgil Musta
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close