Antena 3 CNN Actualitate Mediere cu scandal, la Palatul Cotroceni: Băsescu s-a certat cu reprezentanţii Justiţiei, la întâlnirea cu revoluţionarii

Mediere cu scandal, la Palatul Cotroceni: Băsescu s-a certat cu reprezentanţii Justiţiei, la întâlnirea cu revoluţionarii

Mediere cu scandal, la Palatul Cotroceni: Băsescu s-a certat cu reprezentanţii Justiţiei, la întâlnirea cu revoluţionarii
08 Sep 2009   •   21:08

Scandal, marţi seară, la întâlnirea de la Cotroceni dintre reprezentanţii Asociaţiei ?21 Decembrie 1989" şi cei ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La întâlnirea mediată de Traian Băsescu au mai participat premierul Emil Boc, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu şi procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi.

Şeful statului şi-a pierdut cumpătul şi a ridicat tonul la cei prezenţi. Preşedintele a cerut Parchetului instanţei supreme să crească viteza de rezolvare a dosarelor Revoluţiei.


În timpul discuţiilor au existat replici destul dure între şeful statului şi procurorul general, dar şi între avocatul Asociaţiei ?21 Decembrie 1989" şi preşedinte.

Traian Băsescu le-a reproşat celor care se ocupă de dosarul Revoluţiei din 1989 faptul că, deşi au trecut 20 de ani, nu se cunosc încă vinovaţii pentru crimele comise.

În plus, preşedintele a solicitat ca, dacă există posibilitate legală, generalul Dan Voinea - care se afla de asemenea în sală - să revină în activitate ca procuror civil.




În luna martie, Dan Voinea a fost revocat din funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare, din cadrul Parchetului General, după ce la sfârşitul lunii octombrie 2008, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a cerut ministrului Justiţiei demisia generalului magistrat Dan Voinea din această funcţie.

Procurorul Dan Voinea a participat la procesul Elenei şi a lui Nicolae Ceauşescu, el întocmind rechizitoriul pe baza căruia cei doi au fost condamnaţi la moarte şi executaţi, în 25 decembrie 1989.


În cadrul întâlnirii de la Cotroceni, Traian Băsescu s-a răstit la magistraţi şi le-a cerut să rezolve cât mai curând dosarele legate de Revoluţia din 1989.

"Nu mă confundaţi cu un ziarist (...) Vorbiţi cu şeful statului care vă spune aşa: Au murit 1.600 de oameni la Revoluţie. Iar voi închideţi dosarul. Aveţi soluţie sau nu? Au murit oameni la Mineriada din 13-15. Ce vreţi să spuneţi, că vă impun o soluţie? V-o impune realitatea!", le-a spus şeful statului celor prezenţi.





Antena3.ro



×
Subiecte în articol: scandal cotroceni CSM Parchet
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close