Antena 3 CNN Actualitate Mediul în care trăim lasă de dorit. Şcolile din România sunt TOXICE! Vezi ce spun specialiştii

Mediul în care trăim lasă de dorit. Şcolile din România sunt TOXICE! Vezi ce spun specialiştii

Mediul în care trăim lasă de dorit. Şcolile din România sunt TOXICE! Vezi ce spun specialiştii
de S.T.    |    24 Oct 2012   •   20:48

Şcolile pot DĂUNA grav sănătăţii. Deşi pare greu de crezut, declaraţia nu aparţine elevilor cu chef de chiulit, ci specialiştilor în construcţii.

Aceştia avertizează că materialele folosite pentru renovarea şcolilor sunt TOXICE. Ministerul Educaţiei a luat act de avertisment, iar acum face planul cum să transforme toate unităţile de învăţământ din "toxice" în "ecologice"

Potrivit specialiştilor în construcţii, pericolul pândeşte chiar de la intrare, unde uşile şi ferestrele din PVC conţin substanţe potenţial cancerigene.

A doua problemă: neoanele din clasă, care obosesc ochii. Dar cel mai mare pericol vine din pereţi, adaugă specialiştii. Vopseaua emană compuşi organici volatili, toxici, iar polistirenul folosit pentru izolarea termică este făcut din petrol.

Şcoala e toxică şi din pricina zgomotului. Cea mai puternică sursă de poluare fonică o reprezintă, deloc surprinzător, chiar elevii.

Şefii Ministerului Educaţiei vor ca în următorii ani toate şcolile din România să fie transformate în şcoli verzi. Specialiştii spun că astfel rezultatele la examene s-ar îmbunătăţi cu 18%.

În plus, costurile de întreţinere ar fi reduse cu cel puţin 40%.
.






×
Subiecte în articol: Ministerul Educației petrol
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close