Antena 3 CNN Actualitate Mega-tun: Câştiguri fabuloase în numai câteva luni. Gaşca lui Udrea dă găuri după găuri

Mega-tun: Câştiguri fabuloase în numai câteva luni. Gaşca lui Udrea dă găuri după găuri

Mega-tun: Câştiguri fabuloase în numai câteva luni. Gaşca lui Udrea dă găuri după găuri
Sursa foto: Foto: Antena 3
11 Mai 2014   •   22:10

Un apropiat al Elenei Udrea, deputatul Aurel Nicolae, ar fi reuşit să câştige în numai câteva luni peste un milion de euro fără să facă nimic. Totul datorită unei scheme prin care drepturile litigioase ale unui teren au fost plimbate între persoane fizice şi firme. Deputatul ar fi fost ajutat de personaje cheie din instituţiile statului.

Schema în care este implicat deputatul de Călăraşi Aurel Nicolae a fost pusă la cale în 2009. Cea care avea dreptul de proprietate asupra unui teren agricol de 25 de hectare din Constanţa decide să îşi vândă partea lui Tudorache Viorel. La scurt timp, acesta pasează drepturile litigioase către un offshore, Rosintaly Mangement din Cipru. Firma a depus imediat actele de retrocedare la ANRP.  După ce dosarul a fost înregistrat, terenul a fost evaluat la 37 de milioane de lei, adică 8,5 milioane de euro. Imediat ce apare evaluarea, 15% din drepturile litigioase cumpărate de offshore sunt vândute către deputatul Aurel Nicolae pentru 23.000 de euro.

Pentru cei 15%, lui Aurel Nicolae i se reconstituie dreptul de proprietate pentru 5,6 milioane de lei, adica 1,3 milioane de euro. Bani câştigaţi în numai trei luni de zile fără ca deputatul să mişte un deget. Numai că Nicolae cere să îi fie convertită despăgubirea în acţiuni la Fondul Proprietatea.

Acesta primeşte 10,2 milioane de acţiuni la valoarea de 1 ban pe acţiune, deşi acesta costau pe piaţa de capital 60 de bani şi valoarea nominală era de 68 de bani.

Cel care a aprobat documentaţia lui Aurel Nicolae este un fost coleg al său de pe vremea când lucra la RA-APPS.

Deputatul Aurel Nicolae a trecut anul acesta de la PNL la partidul Elenei Udrea. El a fost surprins în imagini în timpul scandalului de la Nana, când o localnică a fost lovită ca să nu se apropie de Elena Udrea.

Dezvăluirile au fost prezentate în emisiunea Secvenţial de la Antena 3.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close