Antena 3 CNN Actualitate Mehedinţi. Debitul Dunării a scăzut cu jumătate sub media multianuală a lunii decembrie

Mehedinţi. Debitul Dunării a scăzut cu jumătate sub media multianuală a lunii decembrie

Mehedinţi. Debitul Dunării a scăzut cu jumătate sub media multianuală a lunii decembrie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Dec 2011   •   15:45

Debitul afluent al Dunării la intrarea în ţară, în secţiunea Baziaş, a înregistrat joi 2600 mc/s, ceea ce înseamnă jumătate din media multianuală a lunii decembrie stabilită de specialişti la 5.200 mc/s, potrivit Agerpres.

În urma acestei situaţii, debitele defluente la barajele Porţile de Fier I şi II sunt scăzute, ele fiind controlate de hidroenergeticieni pentru a menţine la parametri funcţionali centralele electrice.

"Conform prognozelor la Porţile de Fier I (kilometrul 942+950) volumul de apă deversat este de 476 mc/s, iar cel de la Porţile de Fier II (kilometrul 863+358) - 2665 mc/s", a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Jiu, Camelia Bărbuţu.

În ntervalul 17- 21 decembrie, conform prognozei elaborate de INHGA - CNPB, debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în scădere până la valoarea de 2550 mc/s.

Mai mult, a spus Bărbuţu, la staţia hidro Gruia cota apei se află cu opt peste nivelul zero al mirei, iar la cea de la Calafat cu minus 8 centimetri sub valoarea zero al mirei.

×
Subiecte în articol: mehedinti scadere Dunare
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close