Antena 3 CNN Actualitate Teodor Meleșcanu, după discuția avută cu ministrul italian: Am convenit să pregătim o nouă ședință comună de guvern

Teodor Meleșcanu, după discuția avută cu ministrul italian: Am convenit să pregătim o nouă ședință comună de guvern

Teodor Meleșcanu, după discuția avută cu ministrul italian: Am convenit să pregătim o nouă ședință comună de guvern
Sursa foto: foto: Ministerul de Externe
17 Ian 2018   •   15:37

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a transmis mulțumiri omologului său italian, Angelino Alfano, fiindcă acordă un sprijin real României ca să intre în Schengen. Acesta consideră că se va lua o decizie corectă în acest sens. 

Meleșcanu a spus că a discutat cu italianul, la întâlnirea de miercuri, despre problema Balcanilor de Vest. Ministrul a mai spus că a stabilit cu Alfano să înceapă pregătirea pentru cea de-a treia ședință comună a guvernelor celor două țări. 

“România şi Italia au o relaţie economică excelentă clădită pe două decenii de parteneriat strategic, ilustrată de frecvenţa dialogului bilateral sectorial. Vizita ministrului Alfano confirmă practic această realitate. Pentru România şi Italia reprezintă o prioritate păstrarea ritmului intens al acestui dialog, de natură să impulsioneze şi mai mult relaţia noastră. Am convenit astăzi să creştem frecvenţa contactelor între ministerele noastre, între ministerele de specialitate şi să începem să pregătim o a treia şedinţă comună a guvernelor român şi italian, care va oferi posibilitatea de a da un nou impuls colaborării de nivel economic şi politic între ţările noastre”, a declarat Teodor Meleșcanu în urma întâlnirii, potrivit news.ro

Ministrul Angelino Alfano a confirmat, la rândul său, că România și Italia au o relație foarte bună.

"Noi ne simţim aproape, alături de România, mergem împreună. Aceasta este ideea pe care am împărtăşit-o astăzi cu Teodor Meleşcanu. Acest lucru înseamnă să avem tot mai multe relaţii între comunităţile noastre, nu numai acelea între conaţionali, cărora le place să trăiască şi să înveţe în ţările noastre, dar vorbim şi despre întreprinzători care au ales să investească în România. Oamenii de afaceri italieni au ales să investească în România şi încă din anii 1990 România a reprezentat pentru societăţile italiene aproape un laborator în care să se experimenteze propria capacitate de investiţie în străinatate şi propria abilitate de a transfera în străinătate un model de succes care a funcţionat în Italia şi care a condus la bunăstarea milioanelor de italieni şi a întreprinderilor mici şi mijlocii. Afirmarea acestui model şi în România ne face fericiţi", a spus Alfano.

×
Subiecte în articol: Teodor Meleşcanu ministrul de externe
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close