Antena 3 CNN Actualitate Meleşcanu: Băsescu s-ar putea afla în spatele mediatizării cazului "Floricel"

Meleşcanu: Băsescu s-ar putea afla în spatele mediatizării cazului "Floricel"

Meleşcanu: Băsescu s-ar putea afla în spatele mediatizării cazului "Floricel"
Sursa foto: Teodor Melescanu
09 Mar 2009   •   08:37

Preşedintele Traian Băsescu s-ar putea afla în spatele mediatizării cazului de spionaj Floricel Achim. Este opinia fostul ministru al Apărării, Teodor Meleşcanu.

Fostul ministru nu-şi explică de ce s-a ales arestarea subofiţerului în acest moment, având în vedere că Achim era monitorizat de ani buni de serviciile secrete.

Meleşcanu precizează că, în problemele legate de securitate naţională, decizia de a acţiona o ia CSAT sau preşedintele României. Fostul ministru al Apărării susţine că a primit în timpul mandatului său informări despre cazurile delicate din armată, dar fără detalii despre urmăririle respective.

Fostul ministru spune, însă, că nu ştie de ce a fost ales tocmai acest moment pentru deconspirarea cazului de spionaj, deşi SRI susţine că ştia despre asta de acum patru ani. Meleşcanu nu exclude posibilitatea ca una dintre cauze să fie de politică internă.

Teodor Meleşcanu crede, totuşi, că anularea vizitei preşedintelui Băsescu la Kiev nu ar avea legătură cu scandalul de spionaj.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Teodor Meleşcanu spionaj Kiev

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close