Antena 3 CNN Actualitate Meleşcanu, despre anularea vizitei lui Diaconescu: O eroare. Asemenea gesturi poate să le facă Madonna

Meleşcanu, despre anularea vizitei lui Diaconescu: O eroare. Asemenea gesturi poate să le facă Madonna

Meleşcanu, despre anularea vizitei lui Diaconescu: O eroare. Asemenea gesturi poate să le facă Madonna
Sursa foto: Teodor Melescanu
02 Sep 2009   •   15:20

Reacţia fostului ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, privind anularea vizitei în Olanda de către Cristian Diaconescu nu a fost una favorabilă la adresa actualului ministru.

Meleşcanu susţine că neînţelegerile trebuie să fie rezolvate şi nu evitate.

"Dacă aceasta este explicaţia oficială a refuzului de a mai face vizita, după părerea mea este o eroare. Eu nu aşa i-am învăţat pe niciunul dintre colegii mei din Externe. Ceea ce le-am spus întotdeauna este că un contact pe linie diplomatică este cu atât mai necesar cu cât există neînţelegeri sau situaţia în relaţiile bilaterale este mai proastă", a declarat Teodor Meleşcanu.

"Asemenea gesturi sau acte poate să le facă personalităţi politice dacă vor, oameni de cultură, Madonna, cine credeţi dumneavoastă că se înscrie în această categorie", a mai spus fostul ministru.



Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, şi-a anulat o vizită, programată să aibă loc miercuri în Olanda, în urma apariţiei unui document public care critică dur justiţia din România. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de presă, postat pe site-ul MAE.


Citeşte comunicatul Ministerului Afacerilor Externe (pdf)

În documentul respectiv, oficialii Ministerului olandez de Externe îşi exprimă poziţia privind eforturile depuse de România şi Bulgaria în lupta împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate. Potrivit acestora, eforturile depuse nu sunt suficiente, iar managementul fondurilor europene continuă să fie slab.

Antena3.ro




×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close