Antena 3 CNN Actualitate Meleşcanu despre excluderea din PNL: Ca director SIE, nu comentez evoluţii ale partidelor

Meleşcanu despre excluderea din PNL: Ca director SIE, nu comentez evoluţii ale partidelor

Meleşcanu despre excluderea din PNL: Ca director SIE, nu comentez evoluţii ale partidelor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    12 Mar 2012   •   15:56

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, că în calitatea sa nu are voie să comenteze evoluţiile formaţiunilor politice, respectiv cea referitoare la decizia PNL de a-l exclude din partid, potrivit Mediafax.

"Vreau să vă spun de la bun început că nu doresc să comentez această ştire, pentru că, în calitate de director al SIE, nu am abilitatea şi dreptul de a comenta evoluţiile din cadrul diferitelor formaţiuni politice. Eu am spus tot ceea ce am considerat că trebuia spus în data de 27 februarie, când m-am autosuspendat din calitatea de membru al PNL, în conformitate cu articolul 19 din Statutul partidului", a declarat Meleşcanu.

Întrebat dacă, atunci când i se va încheia mandatul la conducerea SIE, se va reîntoarce în PNL, Meleşcanu a spus că trebuie lăsată vremea să se scurgă.

"Ştiţi, înainte de a trece peste un pod trebuie să ajungem la podul respectiv. Aşa că vă asigur că aşa voi face", a spus Meleşcanu.

Astăzi, Teodor Meleşcanu a fost exclus din Partidul Naţional Liberal, potrivit unor surse din cadrul formaţiunii politice. Conform acestora, decizia fost luată în Delegaţia Permanentă a PNL, cu majoritate de voturi.

"În cazul domnului Meleşcanu, a fost un vot secret referitor la excluderea domniei sale din partid, un vot care, în covârşitoare majoritate, a fost pentru excludere", a declarat deputatul PNL Cristian Adomniţei, după şedinţa Delegaţiei Permanente.

Teodor Meleşcanu a preluat recent funcţia de director al Serviciului de Informaţii  Externe, la propunerea preşedintelui Traian Băsescu.

La sfârşitul lunii februarie, Meleşcanu a anunţat că s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL. "Autosuspendarea implică o calitate care poate fi supusă unei sancţiuni", a spus vicepreşedintele PNL,  Mihai Voicu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat apoi că nominalizarea la şefia SIE este "o afacere" între Traian Băsescu şi Teodor Meleşcanu, motiv pentru care va cere excluderea din partid a celui din urmă.

×
Subiecte în articol: Teodor Meleşcanu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close