Antena 3 CNN Actualitate Meleşcanu: Nu am iniţiat HG 223, care extinde protecţia acordată ofiţerilor acoperiţi, aşa cum a spus Băsescu

Meleşcanu: Nu am iniţiat HG 223, care extinde protecţia acordată ofiţerilor acoperiţi, aşa cum a spus Băsescu

Meleşcanu: Nu am iniţiat  HG 223, care extinde protecţia acordată ofiţerilor acoperiţi, aşa cum a spus Băsescu
Sursa foto: Foto: Antena 3
14 Oct 2014   •   15:04

Teodor Meleşcanu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu a iniţiat HG 223 din 2013, aşa cum a declarat, luni seară, preşedintele Traian Băsescu.

"Potrivit prevederilor constituţionale şi a tuturor legilor în vigoare, serviciile de informaţii şi directorii lor nu au drept la iniţiativă legislativă", a spus Meleşcanu.

Meleşcanu a precizat însă că a considerat "oportună" modificarea legii, întrucât ar fi existat posibilitatea ca informaţiile să fie utile în campania electorală.

Întrebat cine a iniţiat legea, Meleşcanu a spus că nu a lucrat la ea, dar şi-o asumă.

Teodor Meleşcanu a mai spus că HG a fost iniţiată încă din 2011, dar nu a fost adoptată în 2012, ca urmare a evenimentelor politice din acel an.

Pe de altă parte, el a afirmat că anexa de la HG a fost făcută publică de el.

Încercând să sprijine afirmaţia potrivit căreia Victor Ponta a fost ofiţer acoperit, preşedintele Traian Băsescu a prezentat, luni seară, o Hotărâre de Guvern, iniţiată de Teodor Meleşcanu şi semnată de premier, care extindea protecţia acordată ofiţerilor şi la cei care şi-au încetat raporturile cu Serviciul.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close