Antena 3 Actualitate Meleşcanu s-a opus păstrării unui moment de reculegere pentru victimele de la Timişoara la OSCE

Meleşcanu s-a opus păstrării unui moment de reculegere pentru victimele de la Timişoara la OSCE

18 Dec 2019   •   19:01
 Meleşcanu s-a opus păstrării unui moment de reculegere pentru victimele de la Timişoara la OSCE
Sursa foto: Foto: gov.ro

Preşedintele Senatului Teodor Meleşcanu s-ar fi opus „dur” în decembrie 1989 la păstrarea unui moment de reculegere la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare din Europa (OSCE) pentru memoria victimelor de la Timişoara, potrivit unui document diplomatic american, publicat acum de un jurnalist canadian. Miercuri, Meleşcanu a negat informaţiile şi a spus că nu a fost vorba de niciun moment de reculegere.

„Este o aiureală. Ceea ce am spus, şi ar trebui să fie şi pe bandă, este că sunt într-adevăr informaţii de presă şi că dacă s-a întâmplat o represiune sângeroasă, aşa cum spun acele informaţii, cei vinovaţi trebuie să fie traşi la răspundere”, s-a apărat miercuri Teodor Meleşcanu, contactat de Libertatea.

Preşedintele Senatului a negat apoi că a blocat momentul de reculegere, precizând că, de fapt, „nu a fost un moment de reculegere”, în ciuda concluziilor din documentul american.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close