Antena 3 CNN Actualitate Membrii SANITAS, îndemnaţi să doneze sânge

Membrii SANITAS, îndemnaţi să doneze sânge

Membrii SANITAS, îndemnaţi să doneze sânge
11 Mai 2015   •   14:27

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Asistentului Medical, SANITAS Bucureşti a iniţiat campania umanitară "Pacient salvat de asistent", prin care invită membrii săi să doneze sânge la unitatea mobilă din incinta Spitalului Clinic Colţea din Bucureşti, în data de 12 mai 2015, între orele 08:30 - 12:30.

"Campania umanitară îşi propune să conştientizeze faptul că sănătatea pacientului depinde în foarte mare măsură şi de devotamentul, profesionalismul şi starea de spirit a asistentului medical. Cu acest prilej vrem să contribuim la acoperirea unei nevoi stringente din sistemul medical, şi anume aceea a sângelui. Donarea de sânge reprezintă o şansă la viaţă. 450 de mililitri de sânge pot salva până la trei vieţi, iar cantitatea donată se reface ca volum în câteva ore", se precizează în comunicatul Sanitas.

Ziua de 12 mai a fost propusă ca ziua Internaţională a Asistenului Medical în anul 1974, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali. La nivel mondial, pe aceeaşi dată, se sărbătoreşte şi ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale (1820), care a deschis prima şcoală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul ''Saint Thomas'' din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională şi instituţională a asistentelor medicale, până atunci acestea fiind considerate persoane nepregătite, care îndeplineau munci umilitoare. Florence Nightingale şi-a dedicat întreaga viaţă restructurării asistenţei medicale acordată pacienţilor.

×
Subiecte în articol: sanitas
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close