Antena 3 CNN Actualitate Membrii unei grupări mafiote, anchetate de DIICOT, acuzaţi că au îngropat oameni de vii

Membrii unei grupări mafiote, anchetate de DIICOT, acuzaţi că au îngropat oameni de vii

Mai multe persoane sunt investigate de DIICOT pentru asasinarea a patru persoane. Victimele au fost ucise prin cruzime, fiind obligate să ingereze alcool şi pastile de diazepam, apoi au fost îngropate de vii sau aruncate în Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Membrii unei grupări mafiote, anchetate de DIICOT, acuzaţi că au îngropat oameni de vii
Sursa foto: Crime
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Ian 2010   •   13:34

Procurorii DIICOT au reuşit să prindă zece persoane, specializate în fraude economice. Acestea au ucis cu cruzime mai multe persoane. Unul din capii reţelei este Sergiu Băhăian, care a devenit celebru în 1995, după cazul "Sabina Product". Băhăian a fost conadamnat în două rânduri pentru înşelăciune. El s-a opus arestării şi a încercat să scape. A lovit cu maşina un ofiţer al poliţiei şi a fost necesară folosirea armelor de foc pentru prinderea sa. Surse judiciare susţin că, în acest caz, au mai fost reţinuţi Valentin Şlepac şi Andrei Grigoraş, implicaţi în urmă cu doi ani într-un alt dosar de înşelăciune.

O parte din victime au fost îngropate de vii. Două cadavre au fost descoperite în curtea unei case din localitatea Cerchezu, judeţul Constanţa. În urmă cu câteva zile, un alt cadavru a fost descoperit în canalul Dunăre ? Marea Neagră. Acesta prezenta urme de lovituri de ciocan în zona capului. A patra victimă a fost ucisă în anul 2006 şi aruncată de pe podul de la Cernavodă.

Şeful DIICOT Constanţa, Laurenţiu Bratosin, a făcut publice numele membrilor reţelei. Aceasta a fost înfiinţată de Sergiu Băhăian şi Valentin Şlepac. Mai târziu, la grupare au aderat Adrian Grigoraş, Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu, Petrică Captalan, Piciog Marin şi Piciog Petre. Pe numele acestora au fost înfiinţate mai multe societăţi comerciale, prin intermediul cărora membrii reţelei efectuau operaţiuni comerciale şi achiziţionau produse pe care le plăteau cu cecuri fără acoperire.

Victimele sunt chiar patru din membrii reţelei: Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan.

Suspecţii au fost reţinuţi şi urmează să fie audiaţi în cursul zilei de sâmbătă.

×
Subiecte în articol: DIICOT Sergiu Băhăian
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close