Antena 3 CNN Actualitate Membru CSM: Inspecţia Judiciară trebuia să verifice dosarele "uitate"

Membru CSM: Inspecţia Judiciară trebuia să verifice dosarele "uitate"

Membru CSM: Inspecţia Judiciară trebuia să verifice dosarele "uitate"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Ian 2014   •   18:25

Inspecţia Judiciară avea ca misiune şi să verifice ce se întâmplă cu dosarele care zac de multă vreme prin birourilor procurorilor DNA, după ce Victor Ponta se plânsese că Guvernul nu a primit, în 500 de zile, nici un răspuns la numeroasele plângerile făcute.

Din câte se pare, raportul pe care plenul CSM şi l-a însuşit vorbeşte despre dosare de care nu s-a apropiat nimeni din martie 2013.

Judecătorul Mircea Aron a cerut ca acest aspect să fie verificat cu mai mare atenţie de Inspecţia Judiciară.

"Măi, mie îmi place că... Îmi pare bine că aveţi aşa multă certitudine cu privire la ce s-a făcut de către inspecţie, astăzi. (...) Nu s-a făcut şi... Eu nu spun că putea să facă inspecţia totul în ceea ce priveşte dosarele care se află pe rolul DNA-ului. Dar, cine s-a uitat cu atenţie o să observe că sunt dosare în care nu s-a mai pus pixul din martie 2013. Acest lucru trebuie să stea în atenţia inspecţiei pe viitor. Deci trebuie să... Nu s-a terminat inspectarea cu privire la această chestiune. Mie nu-mi plac discuţiile astea triumfaliste în care rezolvăm o chestie în trei zile. Cred că, în privinţa asta, trebuie să fim atenţi, într-adevăr, să ne uităm... M-am uitat mai atent pe lista respectivă. Şi poate că există loc de mai bine şi inspecţia, aşa cum şi-a propus, de fapt, va face o inspecţie, în continuare, aşa cum s-a propus, la toate unităţile de parchet, aşa cum face la toate instanţele de judecată", a declarat Mircea Aron, membru CSM, judecător ÎCCJ.

"Dacă procurorul-şef al DNA-ului, dacă procurorul-şef de secţie de la DNA va constata că sunt dosare lăsate nelucrate cu siguranţă are modalităţile concrete de a remedia situaţia respectivă dar cred că nu este nici productiv ca, permanent, la o unitate de parchet, să trimiţi Inspecţia Judiciară să stea să verifice", a spus şi procurorul Gheorghe Muscalu, vicepreşedinte CSM.

Informaţiile au fost prezentate joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.



×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close