Antena 3 CNN Actualitate Membru CSM: Legea "Big Brother" să nu fie promulgată

Membru CSM: Legea "Big Brother" să nu fie promulgată

Membru CSM: Legea "Big Brother" să nu fie promulgată
15 Ian 2015   •   11:23
Horaţius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, cere ca legea "Big Brother", în forma actuală, să nu fie promulgată. Acesta motivează că în lege există un articol foarte complex, prin care SRI şi alte servicii au acces la datele utilizatorilor, fără a mai avea nevoie de mandat de la judecător. 
 
Corespondentul Antena 3, Berta Popescu, a explicat: 
 
"Horaţius Dumbravă a făcut această propunere. Spunea că în cazul în care această lege de siguranţă va trece de CCR, lucru care se va judeca săptămâna viitoare, dacă va trece de CCR, să li se ceară şi lor un aviz consultativ cu privire la această lege, pentru că acel articol 17 prevede ca toţi furnizorii de internet să reţină datele şi să le dea serviciilor, atunci când li se cere, însă fără să fie nevoie de mandat de la judecător. Cei de la CSM spuneau că ar trebui să existe acest lucru în acest articol, să fie modificat, astfel încât atunci când se cer aceste date, înainte să fie luat un mandat de la judecător, cum se întâmplă şi la interceptările telefonice."
 
De asemenea, Berta Popescu a explicat că în CSM mai există o discuţie, referitoare la bani pe care îi cer procurorii şi judecătorii. 
 
"Este tot o propunere făcută de membrii CSM. Vorbeau despre faptul că acum, în momentul în care un judecător sau procuror este suspendat din funcţie, fie că este vorba despre o sancţiune disciplinară, fie că este vorba despre un dosar penal, ei nu primesc niciun ban şi spuneau că ar trebui să se modifice, astfel încât să li se dea magistraţilor suspendaţi o sumă de bani pentru subzistenţă, din salariul lor, pe perioada cercetării disciplinare sau penale, să primească o sumă de bani", a explicat Berta Popescu.
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close