Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Mencinicopschi va fi eliberat din închisoare

Gheorghe Mencinicopschi va fi eliberat din închisoare

Gheorghe Mencinicopschi va fi eliberat din închisoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Sep 2016   •   15:24


Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la opt ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), va fi eliberat condiționat. El a ispășit doi ani și o lună din pedeapsă și va pleca în cel puțin două ore de la pronunțarea sentinței de la Penitenciarul Jilava. Decizia eliberării condiționate a fost luată de Tribunalul Ilfov.

La începutul acestei luni, judecătorii i-au respins, marți, cererea de eliberare condiționată, decizia nefiind una definitivă.
Gheorghe Mencinicopschi a depus o cerere de eliberare condiționată la începutul lunii septembrie, la doi ani de la încarcerarea lui în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, cunoscut ca Dosarul Telepatia.

Gheorghe Mencinicopschi a fost internat în cursul anului 2015 de miercuri la Institutul pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" Fundeni. Profesorul Mencinicopschi i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis o cerere de graţiere, în dosar fiind incluse documente medicale care arătau că suferă de mai multe afecţiuni grave. Mai mult, câteva sute de oameni au semnat pe internet o petiţie de graţiere a acestuia. Iohannis a refuzat însă graţierea.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi (67 de ani) a fost condamnat, în august 2014, la opt ani de închisoare, şi a executat un sfert din condamnare. Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în 8 august 2014, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi la opt ani şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare. În cazul lui Mencinicopschi, instanţa a dispus şi confiscarea unui imobil deţinut de acesta în Otopeni, a cărui valoare a fost estimată la 456.000 euro, dar şi a mai multor terenuri din Bucureşti.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close