Antena 3 CNN Actualitate Mergi la mare în Bulgaria? Ce se întâmplă dacă te îmbolnăvești de COVID-19 pe litoralul bulgăresc - anunț oficial

Mergi la mare în Bulgaria? Ce se întâmplă dacă te îmbolnăvești de COVID-19 pe litoralul bulgăresc - anunț oficial

Autoritățile bulgare au anunțat, joi, că turiștii românii nu mai trebuie să prezinte o declarație pe proprie răspundere la granița bulgară, prin care confirmau că s-au informat și își asumă riscurile privind COVID-19 și prin care se obligau să respecte măsurile anti-COVID din Bulgaria. Totuși, românii trebuie să știe însă ce se întâmplă în cazul în care au simptome de COVID-19 în țara vecină.

Mergi la mare în Bulgaria? Ce se întâmplă dacă te îmbolnăvești de COVID-19 pe litoralul bulgăresc - anunț oficial
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    31 Iul 2020   •   22:10

Ambasadorul României în Bulgaria, Ion Gâlea, îi sfătuiește pe turiștii români care aleg litoralul bulgăresc pentru vacanță să se informeze asupra situației epidemiologice din Bulgaria și să aibă asupra lor cardul european de sănătate sau o altă formă de asigurare medicală care să acopere inclusiv riscul infectării cu noul coronavirus.

„Cetățenilor români le recomand să se informeze cu privire la situația epidemiologică. Cu titlul de exemplu, menționez: astăzi s-au înregistrat 265 de cazuri, dintre care 51 au fost în Sofia, 48 în regiunea Dobrici, 46 în regiune Varna, 7 în regiunea Burgas.

De asemenea, recomand cu tărie cetățenilor români să aibă asupra lor cardul european de sănătate sau o altă formă de asigurare, care să acopere inclusiv riscul infectării cu acest COVID-19”, a declarat vineri, la Digi24, ambasadorul României în Bulgaria, Ion Gâlea.

Turiștii infectați sunt izolați într-o cameră specială din hotel

„Dacă un turist manifestă simptome de COVID-19, el va fi izolat într-o cameră special amenajată de fiecare hotel. Hotelurile trebuie să aibă contracte cu unități medicale și vor notifica imediat Inspecția Regională de Sănătate, care va lua măsurile necesare în astfel de situații.

O persoană testată pozitiv are obligația de a efectua izolare sau tratament într-o unitate medicală, din dispoziția Inspecției Regionale de Sănătate, în funcție de starea sa. Și pentru persoanele care nu au posibilitatea izolării sau tratamentului la domiciliu, indiferent de starea clinică, este obligatorie plasarea, prin ordin al inspectorului regional de sănătate, într-un centru medical specializat”, a precizat Gâlea.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close