Antena 3 CNN Actualitate Mesaj al premierului Dacian Cioloș: Îmi exprim compasiunea pentru pierderile și suferința poporului evreu

Mesaj al premierului Dacian Cioloș: Îmi exprim compasiunea pentru pierderile și suferința poporului evreu

Mesaj al premierului Dacian Cioloș: Îmi exprim compasiunea pentru pierderile și suferința poporului evreu
Sursa foto: Foto: Facebook
27 Ian 2016   •   14:59

Vă prezentăm mesajul mesajul premierului Dacian Cioloș cu ocazia zilei Internaţionale de comemorare a victimelor Holocaustului:

"Astăzi se împlinesc 71 de ani de la eliberarea prizonierilor închiși la Auschwitz-Birkenau.

Îmi exprim compasiunea pentru pierderile și suferința poporului evreu din acele vremuri. Nu putem da uitării aceste atrocități ce nu mai trebuie repetate. Aceasta este semnificația comemorării internaționale a acestei zile, de a păstra peste timp și spațiu memoria Holocaustului, astfel încât să nu mai fie acceptate expresii ale intoleranței care l-au făcut posibil, în special antisemitismul și xenofobia.

România este parte activă a colaborării internaționale pentru combaterea antisemitismului și a oricărei forme de rasism, pentru apărarea demnității umane și a tuturor drepturilor înscrise în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

Țara noastră va prelua în martie, anul acesta, președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA). Sperăm ca, și cu această ocazie, să ne facem datoria cu onoare față de victimele Holocaustului și de memoria pe care acestea o merită, întru binele, pe termen lung, al întregii umanități
"

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Holocaust
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close